5 Yıl ertelenen ceza İnfazım Bozulurmu
merhaba benimde bir sorum olacaktı; Eşimle 2013 yılında Kavga ettik sonunda ceza aldım 15 ay , aynı dönemlerde sıkıntıdan dolayı polis ile tartışmam oldu Polise mukavemetten 2014 de 18 ay ceza aldım tabi aldığım cezalar ertelendi. Şu an işim dolayısı ile 2011 yılında müşterim benden kontörlü hat almış ama aradan yıllar geçmiş müşterimi dolandırıcıların aradığını tahmin ettiğim kişiler aramış ve borcun var demiş müşterimde tabi korkmuş savcılığa başvurmuş neyse iddia name hazırlanmış. Yapmadığıma eminim iddia name başlığı iletişim ve haberleşme kanununa muhalefet Eğer bu suçtan ceza alırsam eski infazlarım bozulurmu. Yoksa aynı türden suçmu olması gerekir saygılar.
Cevap: 5 Yıl ertelenen ceza İnfazım Bozulurmu
Elektronik Haberleşme Kanununa Muhalefet suçunun suç tarihi 2011 olduğuna göre, erteli cezalarınızın tarihleri ise 2013 ve 2014 olduğu dikkate alınırsa, erteleme tarihlerinden itibaren yeni bir suç işlememiş olacağınızdan bir etkisi olmaz rahat olabilirsiniz.
verdiğiniz bilgiden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim.
Bir misal vercem halk arasında yanlış bilinen bir gerçek;
Mesela 2014 yılında kavga ve hakaretten ceza aldım diyelim, 2015 yılındada bu olayla alakası olmayan bir suç işledim diyelim mesala evrakta sahtecilik. Bu iki olay arasında ilişki olmadığına göre ilk ceza kavga ve hakaret 2. ceza belgede sahtecilik 2014 yılında ceza alıp ertelenen ceza 2015 yılında belgede sahtecilik suçundan ceza alınırsa infaz bozulurmu yoksa işlenen suç türünün aynı olmasınamı bakılır.
Aynı suç türünden olması gerekiyor diye bir şart yok. Sonraki işlenen suç dolayısıyla hapis cezası alınması ve kararın kesinleşmesi durumunda ertelenmiş cezanın infazına karar verilir.
- - - Updated - - -
Ama birde şu var aynı türden suç olursa suç tekerrür ettiğinden dolayı ikinci olayda cezada artırıma neden olur.