Cevap: Kara listede miyim?
Alıntı:
scout95 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar..
Ben Barkın, 20 yasindayim ogrenciyim 2014 senesinde teb bankasina kredi karti basvurusu yapmistim ve onaylandi kredi kartim geldi. Limiti 1000 tl idi. ilk basta hersey yolundaydi kullanirim asgarisini öderim diye düşünüyordum ama ilk limiti doldurduktan sonra hiç odeme yapmadim ve once kart kullanima kapandi sonra bankadan surekli aradilar. Odeyemiyorum diyordum. 3-5 ay sonra avukat aradi 1200 tl borcunuz var icra gelecek eve falan dedi. Benim uzerime hicbirseyim yok annemle yasiyorum. Acaba icra gelir mi ? Kara listeye girmismiyimdir? Eger girdiysem( borcu bu yaz kapatmayi dusunuyorum) nasil cikarim ? Cok tesekkur ederim.
Bankaya olan ödenmemiş bir borcunuz var sonuçta, kayıtlı ikamet adresinize ev eşyası haczine gelinmesi için yeterli .
Evde bulunan eşyaların haczedilebilir olanları , size ait olduğu kabuluyle haczedilebilir. Size ait olmadığını anneniz faturalarını ibraz ederek ıspatlayıp haczini engelleyebilir.
Öyle düşündüğünüz gibi bir kara liste yok,
tüm bankaların görebildiği bir ortak platform var, orada ödeme performansınız, gecikmeler vs tüm bilgiler , sisteme üye tüm bankalar tarafından görülebilmekte. Hal böyle olunca , orada görünen kayıtlara göre ödemelerini aksatan, takibe düşen kişilere bankaların kredi verme olasılığı da düşüyor.
Tesekkur ederim. Arayan soranda yok icraya gelecegiz diye. Ben en iyisi yazın ödeyip kurtulayim.. bir de onceden banka aradiginda 5 sene boyunca hicbir bankada islem yapamazsiniz demisti bu dogru mudur?
Hiç bir işlem değil elbette, ama kredi ve kart başvurularınızın olumsuz değerlendirilmesinde önemli etkendir bu ödeme aksamaları, takibe düşen borçlar.
Bankaların takdirinde olan bir konu olduğundan, yarın bir kredi başvurunuza olumlu yanıt verilmesi ile 10 yıl sonra bile olumsuz yanıt verilmesi ihtimali aynıdır, ya kabul görür yada red edilir başvurunuz.