uzerime sahte hat alınması ve bununla ilgili tazminat davası acma hakkı
iyi günler. geçtiğimiz günlerde bir otomobil aldım. ve eşimin üzerine yaptım. bi kac hafta sonra trafik polisi olduğum için sistemden sorguladım ve haciz kararı gördüm. haciz detaylarını icra dairesinden ogrendıgımızde eşimin üzerine 2013 yılında Türkcell den bir hat açıldığı ve bunun borcundan dolayı haciz geldiği anlaşıldı. fakat eşimin hiçbirşekilde haberi olmadığı için savcılığa suç duyurusunda bulduk ve haciz işlemi 1 ay uğraşımızdan sonra kalktı. sorum şu. Türkcell firması hattın eşime ait olmadığını ve hattı veren firma ve çalışanını tespit etti. velhasılı o donem aracımızı satmak üzereyken satamadık ve sıkıntı yaşadık. tazminat davası açabilirmiyiz ve bunun şekli yöntemi nasıl olmalıdır yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: uzerime sahte hat alınması ve bununla ilgili tazminat davası acma hakkı
Elbette tazminat davası acabilirsiniz. Ancak kazanabileceğinizi pek sanmıyorum. Eşinizin üzerine hattı açan ve açtıranın cezai sorumluluğu dışında ortada tazminat almanızı haklı kılacak şekilde net ve somut bir zarar görünmüyor. Aracı satmak isteyip de bu nedenle satamamış olmanızın mahkemeyi ikna edebileceğini ve bu nedenle tazminata hükmedileceğini düşünmüyorum.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Elbette tazminat davası acabilirsiniz. Ancak kazanabileceğinizi pek sanmıyorum. Eşinizin üzerine hattı açan ve açtıranın cezai sorumluluğu dışında ortada tazminat almanızı haklı kılacak şekilde net ve somut bir zarar görünmüyor. Aracı satmak isteyip de bu nedenle satamamış olmanızın mahkemeyi ikna edebileceğini ve bu nedenle tazminata hükmedileceğini düşünmüyorum.
sayın Hakkarili Arzuhalci merhabalar
nasılsınız ?
sonuç itibariyle muhatap eş icra işlemlerine maruz kalması, ilgili arabasının üzerine haksız haciz koyulması sebebiyle STRES KORKU yaşaması bir nevi kişilik saldırı veya maneviyata zarar verme niteliği taşıması sebebiyle manevi tazminat talep etme hakkı vardır.
Merhaba Ayberk Bey,
Teşekkürler iyiyim, sizler nasılsınız?
Tabi yoruma göre değişebilir ancak Türkiye'de tazminat hukuku düşündüğünüz kadar gelişmiş değil. İleri demokrasi olan bir ülkede aynı durum olsaydı, benim de cevabım farklı olacaktı. Bugüne kadar çok daha ciddi mağduriyetler karşısında bile tazminat davalarının reddine veya çok cüzi tazminatlara hükmedildiğini gördüğüm için o şekilde görüş bildirdim.
Hatta hakim daha da ileri giderek polis memuru olan üyeye "bu işin ticaretini mi yapıyorsun, neden birkaç hafta önce aldığın aracı satıyorsun, vergi takibatına uğramamak için mi eşinin üzerine yaptırdın?" gibi haddi ve vazifesi olmayan sorular sorarsa da sürpriz olmaz benim için.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Ayberk Bey,
Teşekkürler iyiyim, sizler nasılsınız?
Tabi yoruma göre değişebilir ancak Türkiye'de tazminat hukuku düşündüğünüz kadar gelişmiş değil. İleri demokrasi olan bir ülkede aynı durum olsaydı, benim de cevabım farklı olacaktı. Bugüne kadar çok daha ciddi mağduriyetler karşısında bile tazminat davalarının reddine veya çok cüzi tazminatlara hükmedildiğini gördüğüm için o şekilde görüş bildirdim.
Hatta hakim daha da ileri giderek polis memuru olan üyeye "bu işin ticaretini mi yapıyorsun, neden birkaç hafta önce aldığın aracı satıyorsun, vergi takibatına uğramamak için mi eşinin üzerine yaptırdın?" gibi haddi ve vazifesi olmayan sorular sorarsa da sürpriz olmaz benim için.
teşekkür ederim, iyim
ben olaylara teorik olarak baktığım için hukukumuz pratikte nasıl işlediğini net biçimde bilemem. Siz pratik düzeni bilipte şahsıma bilgi verdiğiniz için teşekkür etmek isterim.
sayın Hakkarili Arzuhalci bey ülkemizin tazminat hukuk gelişmediği beyanınız bende katılıyorum.
yinede manevi tazminat için dava açarsa yok denecek miktarda hüküm verilir.
iyi aksamlar dilerim...
Savcılık soruşturmasının sonucu ne oldu?