İnternet üzerinden dolandırıcılık
Öncelikle Merhabalar,
Bundan 6-7 ay önce internet üzerinden ukash satan sitelerden bir tanesine girip 30 tl'lik ukash almak istemiştim.Alışveriş sitelerinin bazılarında ukash sistemi çalışıyormuş diye duydum.Ve ukash almaya karar verdim.Bu adamlar beni dolandırdı ve belki benim gibi yüzlercesini dolandırmış olabilirler diye düşünerek gidip bu adamları siber suçlarla mücadele'ye şikayet ettim.1 hafta sonra bu adamlar arayıp sizin paranızı banka hesabınıza yatıralım sizde uzlaşın dediler.Bende kabul ettim ve parayı yolladılar ancak ben şikayetimi geri çekemiyordum çünkü savcılığa dolandırıcılıktan dosya açılmıştı ve bu tür şikayetler geri çekilemiyormuş denildi.Bugün evime mahkeme kağıdı geldi ve 2 ay sonra 8. ağır ceza mahkemesinde duruşmam var.Ben adamlar ile uzlaştığımı ve bu davanın devam etmemesi gerektiğini nereye bildirip olayı en kısa yoldan nasıl kapatabilirim.
Olay gerçekten çok saçma bunu yapmamam lazımdı bu para için ancak zoruma gittiği için böyle bir şey yaptım şimdi de pişman oldum yardım edebilirseniz çok çok sevinirim.
İyi akşamlar dilerim.
Cevap: İnternet üzerinden dolandırıcılık
Siz şikayeti geri alsanız da dava kamu davası olarak devam eder. Zararınız giderildiği için alacakları ceza düşürülür. Siz duruşmada şikayetçi olmaktan vazgeçtiğinizi ve davayı takip etmek istemediğinizi belirtseniz yeterlidir.
Cevap: İnternet üzerinden dolandırıcılık
Efendim öncelikle bana cevap verdiğiniz için size minnettarım.Yalnız duruşmaya kadar benim bu davayı takip etmek istemediğim için yapılabilecek bir işlem yok mudur.Çünkü duruşma Adana'da ve ben Gaziantep'te okuyorum.Gidemeyebilirim.Bu bakımdan olayı şimdiden halledebileceğim bir yöntem yok mudur ? Ya da duruşmaya gitmesem bir şey olur mu ?