Cevap: Özel Yurttan KYKya Geçiş
Sözleşme noter huzurunda imzalanmadigi için hukuki geçerliliği yoktur gibi bir bilgi buldum internetten.Acaba bu doğru mudur?
Bende şöyle duydum; karşılıklı imzalarınız var, siz bu sözleşmeyi kabul ederek belli bir süre ödeme yapmışsınız ve ödediğime dair belgelerim var diyorsunuz. İşte bu aşamada noter huzurunda imzalanmamış olsa bile sözleşme geçerlidir diyenlerde var.
O yüzden noter olmazsa olmuyor olayına çok güvenmeyin, iyice bir araştırıp ona göre adım atın.
Bu zamana kadar babamın kartından ödeme yapıyordum.Şimdi elden ödeme yapsam sorun olur mu?
Borç bitince senedi vermezlerse ödemedin derlerse ne yapabilirim?
Ben size mutlaka ödeme yapın demiyorum. Sadece noter olayına güvenmeyin iyice bir araştırın diyorum. Bir yerlerde okumuştum bazı yurtlar haklı nedenler olması halinde kalan ücreti almıyorlarmış. Bir yerlerden avukat bulup fikir alsanız daha rahat edersiniz.
Sözleşme haricinde senetler var mı ? Ve bu senetlere sözleşmede atıf yapılmış mı ? yukarıda senet yazmışsınız eğer ellerinde senet varsa icra başlatabilirler. eğer karşılıksız bir senet olsa dava açıp itiraz edebilirdiniz fakat bir de ellerinde 10 ay o yurtta kalacağınızı taahhüt ettğiniz sözleşme olduğu için itiraz etme hakkınız olduğunu pek sanmıyorum.
sözleşme noter huzurunda olmasa bile karşılıklı imza atılmışsa geçerlidir.
muhtemelen o parayı ödemek zorundasınız. kykya gidip kayıt yaptırmayın bu seneyi orda geçirin derim.