İşyerinden verilen aletin şarjda yanması ve tazminat
Öncelikle merhabalar
Özel bir enerji şirketinde sayaç okumacı olarak çalışmaktayım. Şirketin bize verdiği endeksör evimde şarjda iken pilleri eridi ve alev almadan neyseki yetişip şarjdan çektim. Makinalar oldukça eski ve evimizde şarj ediyoruz yani bu yüzden psikolojim oldukça bozuldu ya fark etmemiş olsaydım ve evim yansaydı.
Bu olaydan dolayı taşeron firmama ve makinaları tedarik eden firmaya tazminat davası açabilirmiyim.
Teşekkürler
Cevap: İşyerinden verilen aletin şarjda yanması ve tazminat
Tazminat hukukumuzda olmamış bir olayın tazminatı söz konusu olamaz.Ya yansaydı, ya patlasaydı, ya ben tam oradayken gözüme gelseydi kör olsaydım, ya evle beraber bende yansaydım gibi olmamış ama olabilirdi gibi yaklaşımların tazminat hukukumuzda yeri yoktur.Bu durum için mahkeme manevi bir tazminata hükmetmez, maddi zararınız varsa (halıya piller aktı, piriz bozuldu gibi) belgeleyebildiğiniz ölçüde talep edebilirsiniz ancak bahsettiğiniz olay için binliradan fazla para harcayıp 50-100 TL istemek ne kadar mantıklı olur bilinmez.Benzer durumlar yaşamamak adına çalıştığınız şirketle görüşüp kabul ederlerse bundan sonra evinizde şarj etme işlemi yapmayabilirsiniz.