Tüketici hakem heyetine başvurma süresi
Merhabalar arkadaşlar, forumda yeniyim hatalarım olursa affola.
09.11.2015 Tarihinde pupa mağazasından aldığım apple watch saatte renk atması oluştu. 27.10.2015 Tarihinde apple müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim ve para iadesi talebinde bulunacağımı söyledim, para iadesinin pupa tarafından yapılacağını bildirdiler ve en yakın servis olarak ankara bireysel bilişim servisine cihazı göndermemi söylediler. Dün, yani 02.11.2015 tarihinde cihazı kargoya verdim bu sabah servise ulaşmış ve telefondan öğrendiğim kadarıyla muhtemelen değişim onayı çıkar denildi. Ben ise değişim değil para iadesi istediğimi söyleyince onlar, para iadesini pupa yapacak, onun için herhangi bir belge istiyorlarsa onu öğrenin biz ayarlayalım dediler. Hemen pupayı aradım durumu anlattım, verdikleri cevap " biz kesinlikle para iadesi yapmıyoruz" oldu.
Bu durumda tüketici hakem heyetine başvuracağım fakat bunun için servis raporunu beklemem gerekiyor mu? Ayıplı malın iadesi için 30 günlük süreç ne zaman bitiyor? Kargoya veriş tarihi mi yoksa servis onay tarihi mi önemli olan?