Kullanmadığım elektriğin parasını benden istiyorlar.
Merhabalar. 23.11.2015 tarihinde 5 yaşında bir apartmandan daire aldım, elektrik enerjisa, meşki su, doğalgaz abonelikleri yapıldı. Elektrik faturaları gelmiş apartmana asmışlar baktım benimki yoktu birkaç gün sonra karşı dairenin ev sahibi bizim eski ev sahibinin evi aldığında 10.12.2014 tarihinden sonra aboneliği yaparken karşı daireninkini almış kendi dairesininkini almamış. Bizde araştırdık bize verdiği fatura ile ve dask poliçemiz diğer su doğalgaz faturasıyla abone olduğumuzu sanıyorduk öyle olmamış bizim abonelikte karşı daireyle aynı olmuş sonuç olarak abone isimleri farklı sayaç noları aynı 2 adet fatura var elimizde . Enerjisaya gittiğimizde bizim dairenin adresinde ve sayacında daha önce hiç abone olunmamış. ve bizim aboneliği kendi dairemize yapıldı ama bizde dedikki peki sayaç çalışmış elektrik vardı evde oturan oldu mu olmadı mı bilmiyoruz ama sayaçta suan 3500 civarında endeks var bunu ilk faturada bize yansıtacaklarmış sonrada araştırmaya gidecekmiş. bizden evi aldığımız tarihi ve taşındığımız tarihin belgeleyin dediler bizde tapu ve nüfus müdürlüğünden ikametgahı götüreceğiz. Diyeceğim o ki ilk fautra muhtemelen 2500 TL + üstü gelecek ben bunu ödeyemem ki bu sorundan nasıl kurtulabilirim.
Not : Evin benden önceki sahip bilgileri var (icradan almış), ondan önceki de ziraat bankası, ondan önceki de mütahit. bu bilgiler işime yarar mı ?
Değerli bilgilerinize ihtiyacım var.
Cevap: Kullanmadığım elektriğin parasını benden istiyorlar.