Gata eko randevümü teslim tarihimden sonraya verdi lütfen bilen cevap yazsın
Merhaba,
kalbimde mvp(mitral valv prolabsus) var tanısıyla gataya sevkim yapıldı. Yanlız daha askere gitmedim aralık 18 de teslim tarihim. sorun şu ki gata eko randevümü 23 aralığa verdi. 18 inde teslim olmam gerek dedim eko çekilmeden gidemezsin dediler. bende kagıtları getirip şubede işleme verdim. Aralık 23 te tekrar hastaneye gideceğim söylendi. Ancak şimdi şöyle bir soru takıldı aklıma şimdi ben 18i son olan teslim tarihinden dolayı bakaya düşer miyim ? ve bu geçecek olan 5 günlük hastene olayım (yani 18 i ve 23ü arası) askerlikten düşülür mü? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Cevap: Gata eko randevümü teslim tarihimden sonraya verdi lütfen bilen cevap yazsın
Bakaya kalmazsınız ancak terhis tarihi duhül tarihine göre hesaplanacağından 5 gün geç terhis olursunuz.
Cevap: Gata eko randevümü teslim tarihimden sonraya verdi lütfen bilen cevap yazsın
sağlık,askerliği erteleyen zaruret gerektiren bir konudur,belki askerliğe elverişsiz raporu verecekler.zaten gata yazını as.şb götürünce onlar resen erteleme yaparlar.rapor sonucuna göre işlem yapılır.askere gidersen sevk tarihin esas alınır emsallerine göre 5 gün geç terhis olursun.bakaya olmaz.bakaya olması için sevk evrakı alıp mazeretsiz makul sürede birliğe gitmemen gerek.esasen bu durumda istesende şuben sevk yapamaz.