İnternet Dolandırıcılığı Hakkında
merhaba hukukçu dostlar.bir forumda üyeyiz ve kendi çapında değerli olan youtube kanalları alımı satımı yapıyoruz.bugün forum olarak dolandırıldık,1 arkadaş aynı ürünü 5-6 kişiye sattı ve nereden baksanız 6-7 bin tl paramızı çarptı.para transferleri online eft üzerinden yapıldı,muhtemelen bizi dolandıran kişi kart sahibi değil.şahsın adını soyadını telefonunu bulduk,tam adresini değil ama semtini biliyoruz.internette yazışmalarımızda mevcut.bahsedilan ürünü(youtube kanalları) bize teslim etmediği gibi farklı kişilere sattı.bizim hukuki olarak yapabileceğimiz birşey var mıdır?4-5 kişi birden gidip gönderdiğimiz kart sahibinden şikayetçi olabilir miyiz?sebepsiz zenginleşme olarak değerlendirilebilir mi?bankam ile görüştüm,karşı tarafın izni olursa eft geri hesabınıza yatar dedi,ama yatırmayacağını çok iyi biliyoruz.
yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
edit : ben 1350 tl kaptırdım bu arkadaşa.bu işe vakit harcayacak bir avukat arkadaşla çalışmak isteriz.yeterki para o dolandırıcıya kalmasın.
Cevap: İnternet Dolandırıcılığı Hakkında
Forumda avukat aramak yasak.Çevrenizden bir avukat edinip gerekli adımları atmanızı tavsiye ederim..