Arkadaşlar merhaba. Merak ettiğim bir konu var. İlamlı icra takibi aldığınızda ve bahsedilen ücretleri ödemediğinizde, icra durumu ne olur? Yani ne zaman gelebilir? Bir de takip belgesi size bir hafta sonra ulaştıysa, itiraz etme şansınız var mıdır?
Printable View
Arkadaşlar merhaba. Merak ettiğim bir konu var. İlamlı icra takibi aldığınızda ve bahsedilen ücretleri ödemediğinizde, icra durumu ne olur? Yani ne zaman gelebilir? Bir de takip belgesi size bir hafta sonra ulaştıysa, itiraz etme şansınız var mıdır?
Aldığınız belgenin adı ilamlı icra takibi ödeme emri sanırım. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı veya kanunlarla kabul edilmiş belgeye dayanılarak başlatılan icra takibi, neye nasıl ne için itiraz edeceksiniz anlayamadım.
Ödeme emri size ulaştıktan sonra 7 gün içinde yetkili icra mahkemesine itirazda bulunma hakkınız var.
Kişiye gelen evrak "ilamsız" icra takibi ödeme emriymiş. Bir sürücü kursundan 2 yıl önce hizmet alınmadığı halde, sadece evrak teslimi yapılmış ve kaydolunmuş. Hiçbir dersine ve sınavına girilmemiş, ellerinde imzalı bir senet olup olmadığını da bilmiyorum Erdoğan Bey, ama olmasa resmiyetle onaylı bir takip olmazdı diye düşünüyorum. Ödeme yapmakla ilgili itiraz konusundan bahsediyorum, çünkü hizmet alınmamış, kurs evrakları geri vermemiş ve geçen bu zamanda da kursun avukatlarıyla bu hizmet almama konusu görüşülmüş...
İlam, kişiye, itiraz süresi olarak bildirilen sürenin üzerinden yaklaşık bir hafta geçtikten sonra, posta aracılığıyla ulaşmış.
Bu durumda icra takibine itiraz mümkün müdür? Borç ödenmediği takdirde tahminen icra ne zaman uygulanır? (Senet varsa ne olur, yoksa ne olur?)