18 Yaş altında işlenen yüz kızartıcı suç sabıkaya girer mi ?
Merhaba arkadaşlar, Lütfen anlayışla karşılayın. 18 yaş altında bilişim üzerinden yüz kızartıcı suç işledim ve adıma soruşturma açıldı. Bu ilk suçum gerçekten ailemde sülalemde suç işleyen yok.Bir gerizekalılık sonucu hayatımı yaktım.İfade verdik dava açılcak sanırım Şubat'ta işlediğim suç Kasım'da ses verdi. Bu suç sabıkama işler mi ? İşlenirsede ne zaman silinir ve memur olmama engel olur mu ? Cezası nedir ?
Lütfen üstüme birde siz gelmeyin bazı forumlarda yazdım saçma bilgiler yazdılar, aşağıladılar biliyorum yaptıgımın ne tür birşey oldugunu bir daha ölüm olsa dahi böyle bir işe kalkışmam. Teşekkürler.
Cevap: 18 Yaş altında işlenen yüz kızartıcı suç sabıkaya girer mi ?
Gerçek adınız yerine nick kullandığınız için olayı açıkça anlatmanızda sakınca yok bence. Yaşınızın tam olarak kaç olduğunu, işlenen suçun türünü, iddianamedeki sevk maddelerinin hangileri olduğu vb bilgileri yazarsanız bir cevap verebiliriz. Verdiğiniz bu kısıtlı bilgilerle hiç kimse ne olacağı hakkında bir yorum yapamaz.
Zaten suçumu itiraf edeciğim herşey apaçık ortada, kredi kartı dolandırıcılığı yapmış bulundum. Fakat n11.com sitesinden almaya çalıştığım ürün gelmeden iptal oldu ve bankaya geri ödemesi gerçekleşti. Yani herhangi bir kâr sağlamadım.Şu anda 16 yaşındayım
T.C.K. 245/1, 35 maddeleri gereğince yargılanır, büyük ihtimalle ceza alır, sicilinize işler, memur olamazsınız.