Boşanma davasında whatsapp yazışmaları istenebilir mi?
Çekişmeli devam eder bir boşanma davam var. 1 seneyi geçti. whatsappım olmadığı için farketmemiştim yeni farkettim karşı taraf gece saat 1 e 2 ye kadar çevrimiçi. bu durum aklıma biriyle görüşüyor olabilir ihtimalini getirdi. boşanma davası açıldıktan sonra olan aldatma aldatma olarak kabul edilmiyor diye okumuştum bir yerde ama karşı taraf mahkemede hep boşanmak istemediğin söylüyor. mahkemeden whatsapp yazışmalarını istetebilir miyim?
Cevap: Boşanma davasında whatsapp yazışmaları istenebilir mi?
güzel bir soru takibe devam..
Watsapp programında kullanıcı o an watsaappı kullanmasa bile ayarlar menüsünde seçeneklerden dolayı "online" görülebiliyor.
gece geç saatlere yada sabaha kadar d a açık görülebilir. Sırf bu nedenle sadakatsizlik şüpheniz yetersiz kalıyor.
Ancak; watsapp cep telefonu yada tablet pc den normal şartlarla silindikten sonra tekrar yüklenirken eski emsajları yüklemek istiyormusunuz" diye soruyor. Bu soruya evet denilecek olursa eski mesajlaşmaların hepsini geri yüklüyor.
Bu demek oluyorki; watsaap kendi sisteminde tüm yazışmaları içerikleri ile birlikte tutuyor.
Ancak mahkeme bu yazışmaları isteyebilmesi için, sizin watsapp ekran çıktısı gibi hakimin de inanabileceği bir belgeyi / delili mahkemeye sunmanız, ya da eşinizin sizi aldattığını düşündüğünüz 3 ncü şahsıla ilgili gerçek bilgileri iletmeniz gerekir.
Sadece şüphelerinizden yola çıkarak, watsapp mesajlarının getirtileceğini sanmıyorum.
Bu arada; boşanma davası açılmış olsada boşanma kararı onanmadığı sürece karı - koca bağı devam eder ve Medeni kanuna göre bu süre içerisinde de eşler birbirlerine karşı sadık olmak zorundadır.
Zannımca siz boşanma sürecini hızlandırmak için delil arayışı içerisindesiniz. Zaten çekişmeli boşanıyorsunuz, süreci uzatmak ve karmaşıklaştırmaktan başka bir işe yaramaz sadakatsizlik iddialarınız.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Watsapp programında kullanıcı o an watsaappı kullanmasa bile ayarlar menüsünde seçeneklerden dolayı "online" görülebiliyor.
gece geç saatlere yada sabaha kadar d a açık görülebilir. Sırf bu nedenle sadakatsizlik şüpheniz yetersiz kalıyor.
Ancak; watsapp cep telefonu yada tablet pc den normal şartlarla silindikten sonra tekrar yüklenirken eski emsajları yüklemek istiyormusunuz" diye soruyor. Bu soruya evet denilecek olursa eski mesajlaşmaların hepsini geri yüklüyor.
Bu demek oluyorki; watsaap kendi sisteminde tüm yazışmaları içerikleri ile birlikte tutuyor.
Ancak mahkeme bu yazışmaları isteyebilmesi için, sizin watsapp ekran çıktısı gibi hakimin de inanabileceği bir belgeyi / delili mahkemeye sunmanız, ya da eşinizin sizi aldattığını düşündüğünüz 3 ncü şahsıla ilgili gerçek bilgileri iletmeniz gerekir.
Sadece şüphelerinizden yola çıkarak, watsapp mesajlarının getirtileceğini sanmıyorum.
Bu arada; boşanma davası açılmış olsada boşanma kararı onanmadığı sürece karı - koca bağı devam eder ve Medeni kanuna göre bu süre içerisinde de eşler birbirlerine karşı sadık olmak zorundadır.
Zannımca siz boşanma sürecini hızlandırmak için delil arayışı içerisindesiniz. Zaten çekişmeli boşanıyorsunuz, süreci uzatmak ve karmaşıklaştırmaktan başka bir işe yaramaz sadakatsizlik iddialarınız.
Ayrı yaşadığımız için whatsapp mesajlarını geri yükleme şansım yok. Evet amacım davanın bir an önce sonuçlanması.
Bir bilişim ci olarak hiçbirşekilde whatsapp yazışmaları delil olarak kabul edilemez. Sadece ve sadece telefonunuzda o yazışma duruyorsa silmemişseniz telefonu ibraz yolu ile ancak delil olur. Yoksa whatsapp hiçbirşekilde yazışmaların bir örneğini tutmuyor. Yedekleme olayına gelince tüm yedeklerinizi bir formatta gmail hesabınızda tutuyor ve başka bir program vasitası ile açılamıyor.telefonda duran mesajlar harici delil kabul edilmez. Her türlü değiştirilme imkanı vardir. Saygılarımla.
Alıntı:
bubenimdunyam rumuzlu üyeden alıntı
Çekişmeli devam eder bir boşanma davam var. 1 seneyi geçti. whatsappım olmadığı için farketmemiştim yeni farkettim karşı taraf gece saat 1 e 2 ye kadar çevrimiçi. bu durum aklıma biriyle görüşüyor olabilir ihtimalini getirdi. boşanma davası açıldıktan sonra olan aldatma aldatma olarak kabul edilmiyor diye okumuştum bir yerde ama karşı taraf mahkemede hep boşanmak istemediğin söylüyor. mahkemeden whatsapp yazışmalarını istetebilir miyim?
Whatsapp’ın ülkemizde herhangi bir ofisi bulunmaması sebebiyle Mahkeme Whatsapp Kayıtlarını İsteyebilir mi sorusunun cevabı özetle “hayır”dır. Whatsapp ülkemizden giden içerikle ilgili talepleri karşılamamaktadır.
Mahkemeye Whatsapp yazışmalarını delil olarak sunabilirsiniz. Ancak mahkemeye sunulacak olan delilin hukuka uygun şekilde elde edilmesi ve sadece ekran görüntüsü sunmak gibi durumlardan kaçınarak, her türlü şüpheden uzak olacak şekilde mahkemeye sunulması gerekir.
Yönetim: Sitemizde reklamsız bir hayat herkes için çok daha rahat Murat bey, bilginize.
Whatsapp kullanıcı sözleşmesi ilgili madde :
Mesajlarınız size aittir ve biz onları göremeyiz. Gizlilik, uçtan uca şifreleme ve güvenlik özelliklerini WhatsApp'ın bir parçası olarak geliştirdik. Mesajlarınız teslim edildikten sonra onları saklamıyoruz. Mesajlarınız uçtan uca şifrelendiğinde, bizim ve diğer üçüncü partilerin onları okuması mümkün değildir.
https://www.whatsapp.com/legal#terms-of-service