İhbar süresi ve işten ayrılma
Şu an ki işyerinde 15 gün sonra tam bir senem dolacak, daha iyi şartlarda ve benim için en önemlisi evime yürüme mesafesinde yeni bir iş buldum, bu işi de açıkçası hiç kaybetmek istemiyorum, ihbar süresinin dolmasını beklemeden ayrılsam bana maaş kesintisi harici bir yaptırım uygulayabilir mi şu an ki çalıştığım şirket? Ya da en kötü ihtimal 15 gün sonra izin hakkım olacak, çıkışımı verip 15 gün daha çalışıp kalan ihbar süresini iznime saydırsam olur mu?
Şimdiden fikir beyan edeceklere çok çok teşekkürler...
Cevap: İhbar süresi ve işten ayrılma
Sizin için ihbar öneli 4 haftadır. İhbar öneli içinde günde 2 saat iş arama izni kullanmaz hakkınız var. İşverenden iş arama izinlerini ihbar süresi sonunda toplu olarak kullanacağınızı talep edebilirisiniz. Normalde Ücretli izin kullandığınızda ihbar öneline mahsup edilemez. Ama işveren ile karşılıklı anlaşırsanız olabilir. İşveren kabül ederse, İzin hakkınızı hakettikten sonra işverene geriye doğru 4 hafta öncesi tarihli ihbar öneli kullanarak işten ayrılacağınızı beyan eden istifa dilekçesini aldığına dair dilekçenin üstüne imza attırın. Sizde çıkacağınız tarihte izin parasını almadan aldım şeklinde imza atarsınız.
Sayın ceceli341 öncelikle teşekkürler, 28 Kasım tarihi itibari ile istifa dilekçemi verdim, 2 hafta daha (15 Aralık) çalışacağım, 2 hafta sonunda izin hakkımı elde ettiğim içim kalan 2 haftalık ihbarı da izine dahil etmek istiyorum, Müdür ile konuşma şansım olmadı, sorun çıkmaz değil mi kalan ihbar süresini izine dahil etmek?
Sizin bu isteginizi isvereniniz de isterse sorun cikmaz elbette, ama yasal olarak bunu isteme hakkiniz bile yok.