Savcilik telefonuma el koydu
Merhaba sayın avukat abilerim ablalarım yaşım 16 size bi konu hakkında danismak icin foruma konu actım 29 Aralık 2014 günü savcılıktan cagırdılar ifade icin gittim baskasina ait kredi kartı kullandigimi soylediler ve savcı telefonuma elkoydu inceleme yapilacagini soyledi dünde beni ifadeye cagirdilar telefon incelenmis ama hala telefonu vermediler ayritten denetimli serbestlik cezasi aldim telefonum gideli tam 1 sene oldu sizce nasil bi yol izlemeliyim telefonumu nasil geri alabilirim yanitlarsaniz cok sevinirim
Cevap: Savcilik telefonuma el koydu
savcı o telefonu aldıysa şikayetçinin kredi kartı ile alınmıştır. sadece şikayet var diye almaz sanırım. bu durumda o telefonu unutabilirsin. nerden nasıl ne ile aldığını ispatlarsan değişir tabi.
Sayın mehmetk bey,
Olayı o kadar basite indirgemeyin. Telefon üzerinde gerekli araştırma yapılıp bitmesine rağmen geri vermediklerine göre ben suçta kullanılan eşyanın müsaderesi maddesine dayanarak vermemiş olabileceklerini düşünüyorum. (5237 TCK 54)
Tabi kesin olarak bu maddeye göre müsadere etmişledir diyemeyiz olayın ayrıntısını bilmeden.
Bu biraz hassas bir konudur. Örneğin bir telefon ile birisine hakaret edilmiş ya da hakaret mesajjı çekilmişse bu durum telefonun müsadere edilmesini gerektirmez. Ancak telefon kullanılarak kredi kartı ile önemli miktarda bir alışveriş vb yapılmış ise bu durum telefonun müsaderesini gerektirebilir.
Soristurma yapan savcı ile konustum hala vermiyor nasil alabilirim
Yukarıda yazdım ya cevabını. Eğer suçta kullanılan eşya olması nedeni ile 54. madde kapsamında müsadere edilmişse artık o telefonu alamazsınız. Savcıya sorduğunuzda savcı telefonun neden geri verilmediğini size söylemedi mi?
Istedigimde bi karara baglıcam dosyayı dedi suan vermicem dedi nasıl alamam telefonu normalde 15 gun icinde alabilirsiniz diyolardi telefonu tam 1 sene oldu incelendi dokumanlar dosyaya koyuldu ama hala vermiyolar telefonu ilginiz icin tessekur ederim