Cezaevindeki hükümlü eşimle boşanmak istiyorum
Eşim hükümlü ve 13 yıl cezası Yargıtay onadı.sorum ben eşimden boşanmak istiyorum ama eşimin vasi'si benim ne yapmam gerekiyor.eger boşanırsam iki tane biri 4 digeri 2 yaşında kızlarım var şuan mahkeme bana verse bile eşim çıkınca cocukları alabilir mi
Cevap: Cezaevindeki hükümlü eşimle boşanmak istiyorum
13 yıl sonra çocuklarınızdan birisi 17 diğeri 15 yaşında olacak. Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından çocuklarla, sizinle ve baba ile yapılacak görüşmeler sonrasında hazırlanacak rapor ve çocuklarınızın kendi rızaları dikkate alınacağından dolayı baba talep etse bile çocukların düşüncesi ve rapor önemli olacaktır.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
13 yıl sonra çocuklarınızdan birisi 17 diğeri 15 yaşında olacak. Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından çocuklarla, sizinle ve baba ile yapılacak görüşmeler sonrasında hazırlanacak rapor ve çocuklarınızın kendi rızaları dikkate alınacağından dolayı baba talep etse bile çocukların düşüncesi ve rapor önemli olacaktır.
13 yıl cezasının yatarı 9 yıl ve bunun 2 yılını yattı
Bu durumda çocuklarınız için de sizin içinde 7 yıl var.
Eşinizin hapiste olmasını fırsat bilip çocuklarınızı babalarından soğutursanız bu silah ters de tepebilir.
Zira sosyal hizmet uzmanı çocuklarınızın sizden ne kadare tkilşendiğinmi hemen tespit edecektir.
Yine de 7 yıl sonra hakimin çocukların velayetini hapisten yeni çıkımış yerleşik ve düzenli bir hayatı ve işi olmayan birisine vereceğini sanmıyorum.
Düzenli görüşmelerini sağlamanız, çocuklarının hayatında (hapiste de olsa) bir baba modelinin olması onlar için ciddi bir destek olacaktır.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda çocuklarınız için de sizin içinde 7 yıl var.
Eşinizin hapiste olmasını fırsat bilip çocuklarınızı babalarından soğutursanız bu silah ters de tepebilir.
Zira sosyal hizmet uzmanı çocuklarınızın sizden ne kadare tkilşendiğinmi hemen tespit edecektir.
Yine de 7 yıl sonra hakimin çocukların velayetini hapisten yeni çıkımış yerleşik ve düzenli bir hayatı ve işi olmayan birisine vereceğini sanmıyorum.
Düzenli görüşmelerini sağlamanız, çocuklarının hayatında (hapiste de olsa) bir baba modelinin olması onlar için ciddi bir destek olacaktır.
Yok kesinlikle benim öyle bir düşüncem yok babaları tabikide görecekler en doğal hakkı onunda.peki eşimin vasi'si benim onu iptal etme gibi bir sanşım varmıdır
Boşanmak kişiye sıkı sıkıya bağlı bir hak olduğu için çok ekstrem durumlar dışında vasiye dahi kullandırılmıyor diye biliyorum. Haliyle sanki vasisi değilmişsiniz gibi karşısınızda tam ehliyetli biri varmış gibi normal prosedürü uygulayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Fakat siz gene de forumdaki Avukat,Hakim ve Savcılardan cevap gelene kadar benim yorumuma itimat etmeyin. Henüz 1.Sınıf öğrencisiyim.
Eşim cezaevinde boşanmak istiyorum ama iki kızım var
Eşim uyuşturucu ticareti yapmaktan 13 yıl ceza aldı ve iki yıldır yatıyor.ve ben iki cocugumla çok mağdur kaldım ailesi bakmadı birsürü sorun yaşadım ve şuan ailemin yanına geldim.boşanmak istediği söyledim kabul etti ama çıkana kadar sonra alırım çocuklarımı senden dedi.sorum şu
1. Eşimin vasisi benim bu engel olurmu yada vasiligimi iptal etmek gibi bişey varmı hiç bilgim yok bu konuda çünkü.
2. davayı açıp anlaşmalı boşandıgım zaman çocuklarımın(çocuklarımdan biri 5 diğeri 2.5 yasında) velayati bana verdikten 6 yıl sonra cezaevinden çıkınca tekrar dava açıp alabilir mi ?