öğrenci yurdu taksidi ödeyememe ve yurttan ayrılma
Öğrenci yurduna girerken bir yıllık sözleşmeye ve 6.000tl'lik senete imza attım. Borcumu ödeyecek durumum kalmadı (hesapta olmayan bazı aksaklıklar oldu) fakat 2 aydır yurttayım ve aldığım hizmetin bedelini yani 2 taksiti ödedim. Bugün yurt müdürüyle konuştum ve artık taksitleri ödeyemeyeceğimi bu yüzden yurttan ayrılacağımı söyledim. Tabi doğal olarak seneti asla vermeyeceğini o parayı alacağını söyledi ve tartıştık. Ben şu an yurdu terk etsem ve bana dava açılsa herhangi bir ceza yer miyim? Üzerime kayıtlı taşınır/taşınmaz mal yok. Maaşım yok. Sadece aylık aldığım devlet bursu var. Ayrıca senette ve sözleşmede sadece benim imzam var.
Bir de şunu söylemek isterim haftada bir gün yemek çıkmıyor meb özel yurtlar yönetmeliğine göre öğrencinin gıda ihtiyacı karşılanmalıdır. Bana dava açılsa bu konu işime yarar mı acaba? elimde sözleşme olsa daha ayrıntılı yazıp yurdun açıklarını bulabilirim ama sözleşmenin kopyası yok elimde.
Cevap: öğrenci yurdu taksidi ödeyememe ve yurttan ayrılma
durumunda sözleşme ile belirli tarihler arasında hizmeti almayı kabul ettiğinden dolayı aleyhine bir süreç olur. senetlerde senin imzan olması sadece sana karşıda olsa icra takibi yapılabilir ve haciz yapılabilir aldığın katkı kredisi ve burs gibi banka hesaplarına bloke konulması alacağın oradan tahsili zor bi durum karşı taraf için... sadece ileride maaş hacizi yapabilirler üzerine araba-gayrimenkul yoksa tabi. fakat size tavsiyem yurttan ayrılcaksan sözleşmende var olupta alamadığın bir hizmet varsa oradan şansın var bunun üzerine arkadaşların ile imza vs. toplayıp şikayet edeceğinizi söyleyin yetkiliye..fakat en iyisi yerinize başka birini yerleştirip yurttan senetleri alarak ayrılın..
Cevap: öğrenci yurdu taksidi ödeyememe ve yurttan ayrılma
Asıl merak ettiğim şu bende haczedilebilecek hiçbir şey yok yurt bu seneti ben mezun olduktan sonra mı avukata verir yoksa hemen verip bir şeyler yapmaya çalışırlar mı? Ben bunun yüzünde hapis yatar mıyım?