Kira sözleşmesini eşimin onayı olmadan fesh edebilir miyim?
Eşimle yaklaşık 3 aydır evliyiz.Severek evlendik.Sürekli tartışma halindeyiz.Eşim bu 3 aylık süre zarfında 3-4 kez evden ayrılıp baba evine döndü.Evliliğimizin ikinci ayında aile terapisi almaya başladık.Defalarca ifitira atıp beni kötü biri olarak göstermeye çalıştı.Son olarak evden ayrıldığında iş yerine görüşmek için gittiğimde polis çağırıp kendisini darp ettiğim gerekçesiyle şikayetçi oldu.Herhangi bir şekilde kendisine fiziksel yada psikolojik darp etmiş değilim.Şuan eşimden bir aylık uzaklaştırma almış durumdayım.Eşim baba evinde ve ikametide hala baba evinde görünüyor.Maddi yetersizlikler nedeniyle giderleri ödeyemeyecek durumdayım.Bu nedenle kira sözleşmesini fesh etmek istiyorum.Sürecin ne şekilde ilerleyeceği konusunda bilgiye ihtiyacım var
Cevap: Kira sözleşmesini eşimin onayı olmadan fesh edebilir miyim?
Kontrat sizin üzerinizeyse bu söz konusu olabilir ancak ev sahibinin bu duruma ne diyeceği, kalan ayların kirasını istemesi durumu, ev için aldığınız eşyaların ne yapılacağı(haraç mezat satılacak mı taşıma ve depolama gibi masraflarda edilip bir depoya konup çürüyecek mi), eşin eşyalar konusunda ne diyeceği vs. gibi daha ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorum.Böyle bir şeye kalkışırsanız muhtemelen boşanmaya sebep olan kişi de siz olmuş olacaksınız.Mahkemede ''ben evime dönmeyi düşünürken, evi boşaltıp eşyaları satmış, düğün altınlarını da götürmüş'' derse başınıza inanılmaz bir ihale aldınız demektir.Boşanmalarda kadına ciddi pozitif ayrımcılık yapılır ve ev boşaltan eş durumunda bunların aksinin ispatı size düşer.Boşanma konusunu forumda araştırmakla başlayın.Göreceğiniz zararı azaltma noktasında işinize yarayacak bilgiler edinebilirsiniz.Boşanma düşünceniz yoksa zaten bir şekilde orada eşinizi beklemek ve diyalog kurmaya çalışmaktan başka çare yok.
Yanıtınız için teşekkür ederim.Kontrat benim üzerime fakat kontratta ve senetlerde eşimin evlenmeden önceki soyadıyla imzası var kefil olarak.İkameti ise bulunduğumuz adreste görünmüyor.Eşimden uzaklaştırma aldığımdan kendisiyle görüşmem sıkıntı doğuracaktır.Ailesi telefonlarıma cevap vermiyor.Evi boşaltma konusunda kendileriyle iletişim kuramıyorum.Mahkemeden gelecek sonuca karşılık eşimden iftira atması sebebiyle şikayetçi olmayı ve boşanmayı düşünüyorum.
Biz gerekli uyarıyı yaptık.Size yapacağınız iftira iddianızda ve mahkemede bol şans..
Teşekkür ederim yorumlarınız için.uyarılarınızı dikkate alacağım