Vekalet verdiğim kişi icralık olmuş
Merhaba,
Benim kendi üstüme bir evim var ve bu evi satma yetkisi ipotek edebilme yetkisi ipotek üzerinden hertürlü kredi cekebilme yetkisi vs. gibi geniş kapsamlı bir yetki verdim.Halen mevcut veya doğacak borçlar için ipotek vermeye vs de yazıyor.Bu yetkileri verdiğim kişi ipotek etmemiş veya hiçbir yetkisini kullanmamış.Ama kendiyle alakalı durumlardan borçlanmış.Şimdi benim korkum bu yetkiler onda olduğu için benim evim onun evi gibi görülüp eve el konulur mu? tekrar belirteyim bu borcu benim evimi ipotekleyerek yapmamış,tamamen kendisiyle alakalı bir durum yüzünden borçlanmış.Korkum devletin bu vekalet yüzünden benim evimi borçlu kişinin evi gibi görüp işlem yapması.Yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
güncel++++++++++++++++++
Cevap: Vekalet verdiğim kişi icralık olmuş
Sizin adınıza kayıtlı evinize, bir başkasının borcu nedeniyle haciz vs uygulanamaz.
Vekalet verdiğiniz kişi , elindeki vekalet belgesi ile bu yönde bir işlem yapmazsa elbette.
vekaleti verdiğim kişi böyle birşeyi yapmayacağından eminim ancak dediğim gibi çok geniş kapsamlı yetkiler verdiğim için benim evimin onun evi gibi görülüp elimden alınmasından korkuyorum.Vekaleti verdiğim kişi öz abim olduğu için vekaleti kullanarak borcu kapatmaya çalışmayacağını zaten bana söyledi.Tek endişem devletin bu evi vekaleti verdiğim kişinin evi gibi görmesi ve elimden alması.Cevabınız için çok teşekkür ederim