Cevap: Taksirli adam öldürme
Öncelikle aynı konu için iki ayrı başlık açmak forum kurallarına aykırıdır. Suçun adı da "tasvirli" değil "taksirle" dir. Tasvir bir şeyi söz veya yazı ile tanımlamak demektir.
Bu davadan beraat etme şansınız yok gibi. Ayrıca bu öyle bir iki celsede bitebilecek bir dava değil, oldukça uzun sürebilecek bir davadır. Tanık dinlendikten sonra keşif, bilirkişi gibi işlemler gerekecek.
Yazdıklarınızdan söyle bir düşünce içinde olduğunuzu anlıyorum;
Ya bu aile şikayetçi olacak ben ceza alacağım, ya da benden kan parası (maddi manevi tazminat) alıp davadan vazgeçecekler ben de bunu ödeyip cezasız kurtulacağım.
Halbuki böyle bir durum yok. Karşı taraf şikayetten vazgeçse bile siz suçlu görülürseniz cezayı alacaksınız. Her ne kadar şimdilik tazminat davası açma gibi bir niyetleri yokmuş gibi görünüyorsa da çok büyük bir ihtimalle ceza davasının ardından ayrıca tazminat davası da açacaklardır.
Özetle hapis yatmasanız bile maddi bakımdan çok zor bir durumla karşılaşacağınızı söyleyebilirim.
Cevap: Taksirli adam öldürme
İlk duruşmam oldu tanığın zorla getirtilecegini söylendi.Tanık benım tarafıma iyi konuştu keşif için bügün yarın gidicez şimdi benim 2 - 6 yıl arası hapis kararı olacakmış.Sınır 2 yıl 1 gün fazla bile olsa hapis yatarmışım ama tam 2 yıl olursa 5 yıl içinde herhangı bir kazada hem o suçu hem eskisini çekicekmişim.Karşı taraf vazgeçecegini sanmıyorum.Hiç bilmiyorum miktar neye göre belirleniyor çok uçuk bir rakammıdır?