-
Trafikte Tartışma
Selamlar herkese. Geçtiğimiz aylarda sol şeritte giderken yan yoldan u çekmeye çalışan bir araca ışıkla uyarı yapmama rağmen önüme çıktı ve ben sağımdaki aracın üzerine kırmak zorunda kaldım kornaya bastım. Üzerine kırmak zorunda kaldığım şahıstan camı indirip özür dilerken bu şahıs yanıma yaklaştı ve bana hayırdır ne kornaya basıyorsun dedi. O kişiye söylediğim tek şey oradan öylemi çıkılır oldu ve sonucunda şahsıma küfürler yağdı ve elinde bıçak ile aracından inip benim Aracımın şoför kapısına yöneldi bıçağı görünce kaçmak zorunda kaldım ve arkamdan koşarak gelip elindeki bıçağı arka cama vurarak aracımin camını kırdı biraz ilerledikten sonra soğuk kanlı olarak geri dönüp aracın plakasını almaya çalıştım ve benim geri döndüğümü görünce aracından bu kes sopa ile inerek benim üzerime küfür ederek koşmaya başladı ve ben uzaklaşmak zorunda kaldım polisi aradım olay yerine gelen polisler inceleme yapıp tutanak tuttular. Olayın gerçekleştiği yerde mobese ve herhangi bir kamera kaydı yok olayı gören başka sürücüler vardı lakin olayın şoku ile hiçbirisinin şahitlik edebileceğini düşünemedim. Şahıs bulunmuş ifadesi alınmış ve bana iftira atmış benim küfür ettiğimi ileri sürmüş ve oda benden şikayetçi olmuş. Dün evime olay ile bir kağıt geldi Ankara 22. Asliye ceza mahkemesi duruşma salonu tarih ve saat belirtilmiş. Biraz fazla uzattım kusura bakmayın lakin ne yapacağım hiçbir fikrim yok çalıştığım iş yeri adli sicil kayıtlarına çok önem gösteriyor her sene adli sicil kaydı formu veriyoruz. Yani bu olay sicilime geçer ise işimden olurum. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum iyi çalışmalar.
-
Cevap: Trafikte Tartışma
Herşeyi anlatmışsınız da en önemli şeyi söylememişsiniz. Gelen kağıttaki bilgiler neler? Sanık mısınız müşteki mi? İddianame var mı?
-
Müşteki sanık olarak görünüyorum başka bir bilgi yokhttp://i.hizliresim.com/A6YaVz.jpg
-
-
Karşılıklı şikayetçi olduğunuz için ikiniz de hem şikayetçi hem de sanık durumundasınız. Polis bu şahsın aracınızın camını kırdığı konusunda tutanak tuttu ise bu kişi mala zarar verme, hakaret, eğer varsa darp suçlarından yargılanır. Siz de duruma göre hakaret, eğer varsa darp suçlarından yargılanırsınız. Karşılıklı şikayetten vazgeçme ile duruma göre dava düşebilir.
22. Asliye Ceza kalemine giderek dosyadan iddiamenin bir fotokopisini alın. Ayrıntıları buraya yazın. Biz de davanın sonucunun ne olabileceği konusunda daha net bir yorum yapabiliriz.
Ceza çıksa bile HAGB verileceğinden adli siciliniz temiz kalır. O konuda endişe etmeyin. Geçmiş olsun.
-
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim cuma günü buraya tekrardan yazacağım.