İnternetten alınmamış hizmet için fatura
Merhaba yabancı bir (almanya) firmasından dedicated kiralamıştım (web site kurulumları yazılımlar için sipariş 1 aylık bir siparişti 30euro) 1 aylık ödemeyi yaptım fakat sonrasında bana mac adresleri teslim edilmediğinden ilk hafta içerisinde ödemeyi paypal aracılığıyla yapmıştım ödemeyi geri iade aldım. Ve kendilerine ürünün iptali için mail attım. Fakat aradan 5 ay geçti ve iptali yapmadıklarını belirtip 5 boyunca hizmetin açık kaldığını ve 160 euro borcum olduğunu hukuksal işlemin başlatılıcağını söylediler. Ben kendilerine hiçbirşekilde abonelik için imza atmadım. Sadece 1 aylık bir sipariş verdim. Hizmetlerini de kesinlikle kullanmadım bu süre zarfında. Benden yasal olarak bu parayı almaya hakları var mı?. Normalde bu şekilde hizmet veren firmalar aylık çalışır o ay ödeme yapılmadığı an hizmet durdurulur fakat bunlar. Ben mail attığım halde durdurmayıp biz hizmeti devam ettirdik kullansaydın şimdi öde havasında avukatla iletişime geçtiler. Meslek de öğrenci olunca ne yapıcağımı şaşırdım.
Cevap: İnternetten alınmamış hizmet için fatura
Paypal a başvurun genelde makul, mantıklı kararlar veriyorlar.
Alıntı:
ogunduz rumuzlu üyeden alıntı
Paypal a başvurun genelde makul, mantıklı kararlar veriyorlar.
Hocam olay paypallık değil ben 30 euroluk bir ödeme yapmıştım fakat bana mac adresleri verilmeyince paypala başvurdum onlarda geri iade verdi fakat firma bana diyor ki senin sözleşmen var biz iptal etmedikçe her ay 30 euro ödemek zorundasın. Ben onlara herhangi bir şekilde imzalı kağıt göndermedim. Sadece kimlik fotoğrafı ile üye olurken sitelere kayıt olur gibi onay kutucğunu işaretledim. Şimdide türkiye de bir avukata vermişler avukat 160euro ödenmemiş borcunuz var ödeyin yoksa yasal işlem başlatıcaz diyorlar fakat ben kullanadığım bir hizmet için şuan borçlandırılmış durumdayım
Alıntı:
herzaman rumuzlu üyeden alıntı
Hocam olay paypallık değil ben 30 euroluk bir ödeme yapmıştım fakat bana mac adresleri verilmeyince paypala başvurdum onlarda geri iade verdi fakat firma bana diyor ki senin sözleşmen var biz iptal etmedikçe her ay 30 euro ödemek zorundasın. Ben onlara herhangi bir şekilde imzalı kağıt göndermedim. Sadece kimlik fotoğrafı ile üye olurken sitelere kayıt olur gibi onay kutucğunu işaretledim. Şimdide türkiye de bir avukata vermişler avukat 160euro ödenmemiş borcunuz var ödeyin yoksa yasal işlem başlatıcaz diyorlar fakat ben kullanadığım bir hizmet için şuan borçlandırılmış durumdayım
PAYPAL size bir öneride bulunur en azından.
Müşterinin arkasında duruyorlar genellikle. Bence mutlaka paypalla irtibata geçin. Eğer onlar da yardımcı olamazsa açıkçası farklı bir öneri aklıma gelmiyor.
Alıntı:
ogunduz rumuzlu üyeden alıntı
PAYPAL size bir öneride bulunur en azından.
Müşterinin arkasında duruyorlar genellikle. Bence mutlaka paypalla irtibata geçin. Eğer onlar da yardımcı olamazsa açıkçası farklı bir öneri aklıma gelmiyor.
Hocam olay paypallık değil ki paypal sitenin kullandığı yüzlerce ödeme yönteminden biri borcu paypal üzerinden göstermiyorlar ki direk fatura çıkarmışlar. Paypal ilk ayın ödemesini sen haklısın deyip bana geri iade etti. Fakat bunlar sonraki ayda faturalandırma yapıp borç çıkarmışlar