Cevap: Ev sahibiyle sorun
Yaptığınız masraf sadece su sayacı ve korniş mi? Bunlar ufak tefek masraflar. Su sayacının bedelini isteyebilirsiniz. Kornişler size ait söküp götürün de diyebilir. Su sayacı 50 TL. Kornişin metresi 3 TL. Bir eve 15 metre korniş gitse 45 TL eder. Sorun etmeye değmez.
Su sayaci 250 TL ve kornis ve takma 150 tl az para degil.Su sayaci evde kalicak ve kornislerde eve gore olculup alindi.Kiradan dusmem gerekmezmi sonucta keyfi birsey degil.
Alıntı:
erkannalbant rumuzlu üyeden alıntı
Su sayaci 250 TL ve kornis ve takma 150 tl az para degil.Su sayaci evde kalicak ve kornislerde eve gore olculup alindi.Kiradan dusmem gerekmezmi sonucta keyfi birsey degil.
ev sahibinizle görüşüp onun oluru almadan kiradan düşme hakkınız yok.
Peki sayicin parasini isteme hakkim yokmu sonucta sayac onun evinde kornislerde onun evinde..Sokup cikartsam sayaci bana sayac alsin taksin ozaman sayac tasinan birsey degilki sonucta.
Ev sahibiyle uzlaşmak durumundasınız.Yok uzlaşmaz ise sonradan taktırdığınız şeyleri giderken söküp götürebilirsiniz.Eve göre korniş yapıldı yaklaşımı uzlaşma için mantıklı bir yaklaşım olacaktır ancak kanunen tek taraflı buna zorlamak için bunu söylemeniz yeterli değildir.
Cevaplar icin tessekurler..
Su sayaci akilli sayactir evde kalicaktir baska yerde kullanma sansim yoktur.Kornisler eve gore olculup alinmistir ve baska yerde kullanilmiycaktir.Burdan cikan sonuc kiradan dusmek degil ise haksizlik yokmudur.Ev sahibi uzlasmaz ise ben kiradan dusup verirsem beni dava ederse dava nekadar surer ve kaybetsem sadece kiradan dustugum bedelimi oderim?
Böyle bir dava birkaç ayda sonuçlanır. Kaybeden taraf 150 - 200 TL mahkeme masrafı öder. Ayrıca karşı taraf avukat tutmuşsa karşı tarafın da en az 1500 TL tutan avukat masrafını ödemek zorunda kalır. Kendisi de avukat tutmuşsa ayrıca kendi avukatı ile anlaştığı ücreti (2000 - 2500 TL gibi olabilir) avukatına öder. İki taraf ta avukat tutmamışsa kaybeden sadece yukarıda yazdığım mahkeme masrafları ile kurtulur. Kaybederseniz ev sahibinden kestiğiniz parayı ayrıca kendisine ödersiniz, kazanırsanız kestiğiniz para size kalmış olur.
Eve alinan su sayaci ve eve gore olculup alinan kornisleri ev sahibinden dusmem konusunda kiraci olarak ben haklimiyimdir.cnku evden cikarkan sokup cikartip alabilicem seyler olmamasi sebebiyle dava acilirsa sayey kazanmam mumkunmudur? Ayrica ayni sekilde ayni ev sahibinin bu masraflari baska kiracilarindan ayni apartmanda dusmesi bana ornek teskil edermi cnku dustugunu biliyorum.(Kontratta yazmasa bile)
Alıntı:
erkannalbant rumuzlu üyeden alıntı
Eve alinan su sayaci ve eve gore olculup alinan kornisleri ev sahibinden dusmem konusunda kiraci olarak ben haklimiyimdir.cnku evden cikarkan sokup cikartip alabilicem seyler olmamasi sebebiyle dava acilirsa sayey kazanmam mumkunmudur? Ayrica ayni sekilde ayni ev sahibinin bu masraflari baska kiracilarindan ayni apartmanda dusmesi bana ornek teskil edermi cnku dustugunu biliyorum.(Kontratta yazmasa bile)
Aradaki fark şu, ev sahibinin o masrafları alacak olduğu kiradan düşmesi ile sizin ben bu masrafları yaptım kiradan
düşerim arkadaş mantığınız. İkisi aynı şey değil. Evsahibinizle görüşün, ben şu masrafları yaptım, çıkacak olduğum tarihte binada kalacak, o nedenle bu masrafları kiradan düşeceğim diye.
Ev sahibinizin oluru olmadan o masrafları kiradan düşmekte , size göre siz kendinizi haklı görmenize rağmen, o para cebinden çıkmamış olan herkese göre '' öyle bir kesintiyi doğrudan yapma hakkınız yok''.