esrar maddesi ile araçta yakalanma
İyi günler saygıdeğer avukat arkadaşlar ve forum üyeleri başımdan geçen bir sıkıntımı dile getirmek istiyorum sizlere ;
06/11/2015 tarihinde saat 7,30 sularında işten çıkıp kuzenimi aldım araçla gezerken rasgele bir benzinlikte durduk kuzenim benzinlikte tanıdık bir arkadaşını görünce yanına gitti çıktı benzinlikten çıkınca arka sokağa doğru giriş yaptık aracı sağa bi kenara çektik araçta start stop özelligi oldugu için araç kendisini durdurdu tam o esnada 2 gün önceden kalma yarım sarılı sigara (esrar ) kuzenle tam onu içmeye yeltendik yakma bile yakmadık sönük vaziyette duruyordu tam o sırada memur arkadaşlar kuzenımın selam verdıgı arkadası takıbe almıslar ordan peşimize takılmışlar aracın kapısını memur açınca direk araç kendisi otomatik olarak çalışır vazıyete geçti memur arkadaşlar yarım sarılı sigara ve üstümüzden çıkan 0,07 gr esrar maddesi ile işlem uyguladı direk idrar için teste götürüldük ordan darp raporu ve emniyet narkotik şubeye götürüldük. Verdigim idrarda esrar maddesi içtigim çıktı ama işlem gördügümüz gün herangi bi madde kullanımında bulunmadım ehliyetime küllükte buldukları sigaradan 5 yıl süre ile el konuldu ayrıca idari para cezası uygulandı. İfademizi alan memur arkadaş benim araç seyir halindeyken esrarlı sigaran içtigimi yazmış ben herhangi bi madde kullanmadım sigara sönük yanmamış bi vaziyetteydi memur arkadaşlarda gördü görmelerine rağmen hiç bir şey diyen olmadı ifadeyi alan memur arkadaş ayrıca bana avukat hakkım olduğunu veya yakınlarımdan birisine derhal haber verebilecegim hususunda bi bilgilendirmede bulunmadı bilinçsiz bi şekilde ifade verdik söylemediğimiz kelimeler ifademizde yer edinmiş olayın şokuyla zaten bilincimi yitirmişim bi yandan hangisine yansam bilemedim. Avukat tuttuk avukatım aldıkları ifade ile çok zor ehliyetini alabilmemiz diyor ama ben araç kullanırken içtim diye bi tabir kullanmadım kamera kayıtlarını cıkarttırabılırsem eger orda ne konustugum hersey acıkca ortada basmakalıp cümleler polis memurunun zaten kafasında tıkır tıkır kendi kafasına göre doldurdu oku oku oku imzala dediler imzaladık bizde alınan ıfadede 2500 tl maas aldıgım belırtılmıs ama sosyal guvencemın olmadıgı yazılmıs madde bagımlısı ısem tedavı olmak ısteyıp ıstemedıgıme bı istiyorum bi istemiyorum yazdırmışım kafam çok karıştı bu olay yüzünden 8 kilo verdim çektigim sıkıntı stres cabası iş yerindeki pozisyonumdan men edildim seyahat özgürlügüm tamami ile kısıtlandı araç kullanıyorum hala kullanmıyor değilim ama her an tetikteyim ha polis cıktı ha çıkacak diye siz değerli avukat arkadaşlardan ricam biraz uzun olan bu yazıma bir yorum getirmeleri ilgilenirseniz eger bir yorumda sizlerden alabilirmiyim hayırlı akşamlar
Cevap: esrar maddesi ile araçta yakalanma
Çiftli çarşafa mı sarılmıştı? Zıvanası falan takılı çekmeye hazır halde miydi? Ayrıca üzerinizden çıkan cigaralık 0,07 gram demişsiniz, miktarı doğru yazdığınızdan emin misiniz?
İdrar muayenesinde cigara kullandığınız belirlenmiş ancak o gün araç başında ya da etkisi altında kullanıp kullanmadığınız konusunda raporda bir ayrıntı var mı?
Carsafa sarılı yarım bi vaziyette idi ayrıca arac basinda icip jcmedigime dair herangi bi rapor yok
konuyu inceleyen avukat arkadaşlar bir yorum yapabilir mi okuyup geçmeyelim lütfen
Avukat olmamakla birlikte görüşümü belirteyim;
Sürücü belgenizi mahkeme kararıyla geri alabilmenizi bu şartlar altında mümkün görmüyorum.
Eğer üzerinizden çıkan cigaralığın miktarını (0,07 gr.) hatalı yazmadıysanız bazı yükümlülükleri yerine getirmek şartıyla bulundurmak ve kullanmak suçundan 5 yıl süre ile kamu davasının açılması ertelenebilir.
Bir sigara külü kadar madde benim merak ettigim icerken bi fotograf yok dediginiz üzre uyusturucu etkisi altında kullanıp kullanmadigima dair bi tutanak yok neye gore alınıyo ehliyetim ve ben bu ehliyeti temyiz sonucunda geri alabilirmiyim