-
karşılıklı kefillik
yaklaşık 7 yıl önce dolandırılınca nakde olan ihtiyacımızdan dolayı 15.000 tl lik banka kredisi aldık kefil olan kişiye de biz kefil olduk o da aynı miktarda kredi aldı.Borcumuzun büyük bölümünü ödedik nakde sıkışınca kalan 6000 tl yi ödemek için arabamızı satmaya karar verdik,satışa gittiğimizde arabada icra olduğunu gördük karşı taraf bu süre içinde tek kuruş ödememiş.Bir ay kadar sonra da araba trafikte iken el kondu ve hacizle satıldı ve ne yazıktır ki kefil olduğumuz kişinin borcunun bir miktarı tahsil edildi.Kişi hala tek kuruş ödememiş ve biz de maalesef bu durumdan ötürü ödeme yapamadık.2yıl kadar önce kişinin annesinden tarlalar miras kaldı fakat banka hala hem kendi borcumuz için hem de kefil olduğumuz borç için durmadan bizi arıyor
-Bu durum anlamsız ve haksızca değil mi? Banka Benim malımı satıyor benim borcum dururken kefil olduğum kişinin borcundan düşüyor benim borcum faizleniyor ve bana icra kararı çıkıyor
-neden karşı tarafın tarlaları satılıp benim borcum ödenmiyor sonuçta karşı taraf ta benim borcuma kefil
banka müdürüne gittiğimde avukatın,karşı tarafın mal varlığını gözden kaçırmış olabileceğini bu durumla ilgileneceğini söyledi fakat 7 ay geçmesine rağmen hala telefonlar bana geliyor değişen bir şey yok
ayrıca banka müdürü ben emekli olduğumda yani 6 ay sonra bana kredi vererek borcu tahsil edeceğini söyledi bu haksızlık değil mi?
-eğer kişi mallarını bir başkasına devretmişse ki muhtemelen böyle bir şey yaptığını düşünüyorum bunu nasıl ispatlarım ve bu durumdan nasıl kurtulurum