İyi aksamlar ben 21 KASIM 1999 dogumluyum.A2 motorsiklet ehliyetimi alabilirmiyim.
Printable View
İyi aksamlar ben 21 KASIM 1999 dogumluyum.A2 motorsiklet ehliyetimi alabilirmiyim.
A2 sinifi ehliyet alabilme yaşi 17 dir.
Gelecek yil bugun ayni soruyu sordugunuzda yaniti evet alabilirsiniz olacaktir ama şu an alamazsiniz.
Erdoğan Bey üstadım. Yönetmelikte Nisan ayında yapılan değişiklik ile A2 için yaş alt sınırı 18 oldu diye biliyorum. Bu kardeşimiz şu an için A1 alıp motor hacmi 50 cm3 ' ü imal hızı ise 50 Km/s' i geçmeyen Mobylette tabir edilen türden motorlu bisiklet için sürücü belgesi alabilir.
Ben 17 yasima girdim dun.A1 17 yasinda alınıyorsa alabilirmiyim.Yoksa 17 nin dolmasimi lazım?
Belirtilen tüm yaşlar doldurulmuş yaşlardır, girilen değil.
A1 için yaş alt sınırı 16 dır. Şu an başvurabilirsiniz.
A2 için 2 yıl daha yıl daha sabretmeniz gerekecek.
Benim tavsiyem beklemenizdir. A1 çok işinize yaramaz ve 2 yıl sonra bir daha masraf edip uğraşarak A2 almak isteyeceğinizden eminim. Zaten A1 yasada olsa da pratikte yok gibi bir şey.
Cevaplarinizdan dolayi cok tesekkur ederim.1 ocak 2016 da cikacak olan yeni yasada a1 125 cc ve alti motosiklet icin alt yas siniri 16 diyorlar.Olursa 2 ocakta alirim olmazsada bekliyecegim.