Ceza ve Güvenlik Tedbirkeri
:alala
Görevi kötüye kullanma suçundan dolayı 6 ay 7 gün ceza aldım. HAGB kararını kabul etmedim. Mahkemeden hükmü açıklamasını ve ertelemesini istedim ve Yargıtaya temyize gönderdim. Verilen kararda TCK madde 53/1-a fıkrasına istinaden belli hakları kullanmaktan yoksun bırakıldım. Yine TCK madde 53/5 yollamasıyla cezanın infazından sonra 1 yıl hak yoksunluğuna hükmedildi. Merak ettiğim konu; Yargıtay bu kararı onarsa; 6 ay 7 günün sonunda, bir de 1 yıl süreyle memuriyetim askıya mı alınacak? Bu 1 yıllık süre sonunda yine memurluğa geri dönebilecek miyim? Bu arada ertelenmiş hapis cezasının infazı nasıl olacak? Ertelenmiş bir hapis cezasının infazı olur mu?
Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Cevap: Ceza ve Güvenlik Tedbirkeri
Ceza ertelemesi ayrı bir olay, HAGB kabul etmeniz gerekirdi, çünkü Görevi kötüye kullanma suçu memuriyete engel bir suç değil.
Ancak sizi bağlayan işin disiplin boyutu, disiplin sebebiyle memuriyetten çıkarılabilirsiniz.
Ayrıca mahkeme gerekçeli kararında memuriyetten men'inize dair bir karar vermiş mi ?
Mahkeme kararında, gereğinin takdir ve ifası için memurun bağlı olduğu kuruma karardan bir suret gönderilmesine diye bir bölüm var mı?
Cevap: Ceza ve Güvenlik Tedbirkeri
Danistayin bozma karari ve idare mahkemesinin uyma karari ile gorevime geri dondum. Fakat ceza mahkemesi boyle bir ceza verdi. Bende Temyize gittim. Yargitay onarsa guvenlik tedbiri olarak 1 yil hak mahrumiyetim nedeniyle memuriyetim askiya alinip bir yilin sonunda tekrar goreve iade mi edilecegim onu merak etmekteyim.İlginiz icin tesekkur ediyorum.