Cevap: ev sigortası zorunluluğu
Merhaba
Sigorta istemek haklari ancak bunu belirli bir sirketten yaptirmalari 6502 sayili kanuna aykiri. Bankaya derdinizi anlatirken bu kanunu hatirlatin.
Oncelikle bankanin genel mudurlugune basvurun. 30 gun cevap vermezler veya olumsuz cevap verirlerse TBB Musteri hakem heyetine basvurun.
Gecmis olsun
Cevap: Ev sigortası zorunluluğu
Teşekkür ederim ilginiz için
Kredi sözleşmenizde bu sigortanın TEB'in kendi sigortasına yaptırılması zorunluluğu hususunda bir madde mutlaka vardır. Öte yandan serbest piyasa koşulları içerisinde dileyen dilediği sigorta şirketi ile çalışabilir.
Söz konusu sigortayı siz kaç liraya yaptırdınız? TEB aynı klozlara sahip bir sigortayı kaça yapıyor?
Burada TSHH'nden lehinize sonuç alabilmeniz için sözleşmedeki bu şartın TSHH tarafından haksız şart olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Başvurunuz sonucunda bunu haksız şart olarak değerlendirirler mi bilemeyiz. Genellikle sözleşme maddelerine çok önem verdiklerini söyleyebilirim. Eğer TSHH haksız şart olarak değerlendirmez ise ya işin peşini bırakacaksınız ya da tüketici mahkemesine itiraz edeceksiniz.
Benim şahsi görüşüm haksız şart olduğu yönündedir. Ancak TSHH veya mahkeme ne düşünür, olaya nasıl bakar bilemiyorum. Kolay gelsin.
çok teşekkürler yardımlarınız için bugün bankaya itiraz edeceğiz ama umarım iptal ederler, etmezlerse tüketici hakem heyetine başvuracağız ayrıca bankaya karşı dava açmak istesem hangi mahkemeye ne davası açabilirim tazminat bile düşünüyorum hesaptan bilgimiz dışında para çektikleri için kazanılabilir bir dava olur mu