Borçlarımı ödemekte güçlük çekiyorum
Ben 657ye tabi devlet memuruyum.eşim özel bir şirkette muhasebeci.140000tl civarında borcumuz var. Ailemizin ortak geliri yaklaşık 4500tl. Kira vs aylık giderler için 2000tl harcamamız var. Borçlarımız farklı bankalarda olduğundan ve kendimize ait teminat olarak gösterebileceğimiz mülkümüz olmadığından borçları toplatamıyoruz. Acaba bu borçları toplatabilmemin bankadan teminatlı kredi çekmek dışında bir yolu varmıdır? Maaşımı teminat olarak gösterebileceğim maaştan otomatik ödeme suretiyle borçlar tek bir yere 2500tl olarak taksitle ödenebilirmi?
Cevap: Borçlarımı ödemekte güçlük çekiyorum
Herhangi bir bankaya gidip bu konuyu iletin. Odemelerinizi geciktirdiyseniz kredi notunuz bozulmustur bu nedenle vermek istemeyebilirler. Maas aldiginiz bankayi deneyebilirsiniz.
Size yapilandirma adi altinda kredi acabilirler. Parayi size vermezler, havale ile diger bankalardaki borclarinizi kapatirlar. Eger faiz odeme plani vs size uygun gelmezse ve eger uzerinizde hicbir mulk yoksa. Hic ugrasmayin. Borcu odemeyin. Yoksa debelenirsiniz, odersiniz borcunuz yine bitmez.
Yeniden yapılandırma yaptıramıyorum daha önceden yaptırdım ama hepsi bir araya gelince gelirimizden fazla oldu bu yüzden gecikmelerimde var.kredi de alamıyorum. Ödemezsem eğer hukuki işlem başlayacak tüm borçlar toplu talep edilecek o zmn taksitlendirme sansım olur mu? Yoksa bi süre verip sonra hacze giderler ödenmezse de maaşa mı haciz koyarlar?
dedigim gibi dusunun, eger borc bitmeyecekse hic odeyecem diye kendinizi zorlamayin. Odeyemeyeceginizi alacaklilara bildirin. Ister faizi silip sadece anaparayi alarak borcu kapatmaya sizinle anlasmaya calisirlar. Ki bu surecte de eger uygun olursa kabul edersiniz.
Icraya verirlerse, maasinizin 1/4 une haciz konabilir. bu sekilde maasinizdan kesilir her ay. Maasinizin tamamini alamazlar. Hacize gelebilirler. Evinizde iki tane televizyon varsa birini alabilirler, iki buzdolabinin birini alabilirler. Ama evi bombos birakamazlar.
Bu surec icerisinde size gelen icra kagitlarini okuyun. Tamam borcunuz var ama oyle her faizi hemen kabul etmeyin. Faiz oranina itiraz edersiniz. Mal saklamayin bu suctur. Mal beyanini duzgun yapin. Maasinizin tamamina el koyabilmek icin sizden bir kagit imzalamanizi isteyebilirler, imzalamayin.
Gecmis olsun