Usulsüz Yapılan Yönetici Seçimi
Merhaba,
12 Daireli bir apartmanda yaşıyorum. Yönetici seçimi çağrısı yapıldı sadece 5 gün kala. Bu sürenin 15 gün olması gerektiğini biliyorum bu da bir yana oy çokluğu bulunmayan toplantıda toplantıya katılmamış bir başka kat malikinin adı kullanılarak onun adına imza atmak suretiyle usulsüz bir seçim yapıldı. Seçim ve kararın altında imzası var fakat şehir dışında olduğundan ulaştığımda katılmadığını ve toplantıdan da habersiz olduğunu söyledi. Bu durumda bu toplantı hukuki açıdan geçersiz ve alınan kararlar da öyle değil mi? İptali için üçte bir kat maliki olarak olağanüstü toplantı mı talep etmemiz gerekiyor? Ne yapmalıyız? Biz toplantıyı duyurana dek kararları işleme ve uygulamaya koyulmasını nasıl engellerim?
Yönetici Seçiminde Usulsüzlük
Merhaba,
12 Daireli bir apartmanda yaşıyorum. Yönetici seçimi çağrısı yapıldı sadece 5 gün kala. Bu sürenin 15 gün olması gerektiğini biliyorum bu da bir yana oy çokluğu bulunmayan toplantıda toplantıya katılmamış bir başka kat malikinin adı kullanılarak onun adına imza atmak suretiyle usulsüz bir seçim yapıldı. Seçim ve kararın altında imzası var fakat şehir dışında olduğundan ulaştığımda katılmadığını ve toplantıdan da habersiz olduğunu söyledi. Bu durumda bu toplantı hukuki açıdan geçersiz ve alınan kararlar da öyle değil mi? İptali için üçte bir kat maliki olarak olağanüstü toplantı mı talep etmemiz gerekiyor? Ne yapmalıyız? Ben toplantıyı duyurana dek kararları işleme ve uygulamaya koyulmasını nasıl engellerim?