Suç aleti(Bıçak)- Yara karşılaştırma
Merhaba
Bıçaklanma sonucu ölen yakınımın görülen davasında şöyle bir durum var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Olay köy yerinde gerçekleşiyor, bıçaklanma anını benim yakınlarımdan başka gören yok.
olaydan sonra yakınımı hastaneye yetiştirmeye çalışıyorlar. sonrasında jandarma köye geliyor ve katil jandarmaya çok amaçlı çakı bıçağı diye tabir edilen ve namlu uzunluğu 6,2 cm olan bıçağı teslim ediyor.
katilin iddiası şu:beni dövmek için saldırdılar, kendimi korumak için o an cebimde bulunan çok amaçlı çakı bıçağını rastgele savurdum. tüm savunması bunun üzerine kurulu.
adli tıptan verilen detaylı otopsi tutanağında: yaranın yeri, sol koltuk altında 7-8 kaburga kemiğinin arasında, genişliği 2 cm ve kalbin sol tarafına kadar uzanan bir yara tarif ediliyor.
bizim iddiamızda şu: katilin kullandığı bıçak ekmek bıçağı tarzında genişliği ve uzunluğu daha fazla olan bir bıçak.yani bu bıçak normal bir insanın cebinde sürekli taşıyabileceği bir bıçak değildi ve olay mahalline öldürmeye hazırlıklı şekilde geldi....
Buna göre mahkemeden, yara ile teslim edilen çakının karşılaştırmalı raporunu talep ettik.Ancak bu talep reddedildi.
bu durumda
1. Bu raporu, yani detaylı otopsi raporunda belirtilen yaranın teslim edilen çakı bıçağı ile uyuşup uyuşmadığını analiz ederek rapor yazabilecek, bir uzman/bilirkişi bulabilir miyiz?
2- Böyle bir uzman tanıdığınız kimse varsa paylaşabilir misiniz?
2- Bu raporu mahkemeye sunduğumuzda dikkate alınır mı?
Teşekkürler
Cevap: Suç aleti(Bıçak)- Yara karşılaştırma
Kalp 2 ile 5 nci kaburga kemikleri arasında yer alır. 7 ve 8 nci kaburga kemikleri aşağıda olup kalpten oldukça uzaktadırlar.
Kalp göğsün hemen hemen ortasında iman tahtası denilen kaburgaların birleştiği sert kemiğinin altında ve kişiye göre hafif soldadır.
Erişkin bir insan göğsünün koltuk altından - koltuk altına genişliği 40 cm civarındadır
Kalbin ortalama büyüklüğü ise 10 cm civarındadır. kalbin hafif sola yakın olduğunu söylemiştik. bu durumda kalbin merkezi sol tarafa 15-17 cm sağ tarafa ise 25-23 cm yakınlıkta olmalı.
bu durumda boyu 6,2 cm olan bıçağın sol alt tarafta bulunan 7-8 kaburganın arasından yaklaşık 60 derece açı ile sol yukarı doğru girmesi ve kalbe ulaşması pek olası gelmedi bana.
Sayısal değerlerde aşağı yukarı oynamalar olabilir, tabii ki anatomi bilen ve tıp eğitimi almış üyelerimizin yorumları daha farklı olacaktır.
Ancak 6,2 cm lik bir çakının 7 nci ve 8 nci kaburgalar arasından girip, yaklaşık 60 derece açı ile kalbhe kadar ulaşması ve kalbe zarar vermesi mantıklı gelmedi.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Kalp 2 ile 5 nci kaburga kemikleri arasında yer alır. 7 ve 8 nci kaburga kemikleri aşağıda olup kalpten oldukça uzaktadırlar.
Kalp göğsün hemen hemen ortasında iman tahtası denilen kaburgaların birleştiği sert kemiğinin altında ve kişiye göre hafif soldadır.
Erişkin bir insan göğsünün koltuk altından - koltuk altına genişliği 40 cm civarındadır
Kalbin ortalama büyüklüğü ise 10 cm civarındadır. kalbin hafif sola yakın olduğunu söylemiştik. bu durumda kalbin merkezi sol tarafa 15-17 cm sağ tarafa ise 25-23 cm yakınlıkta olmalı.
bu durumda boyu 6,2 cm olan bıçağın sol alt tarafta bulunan 7-8 kaburganın arasından yaklaşık 60 derece açı ile sol yukarı doğru girmesi ve kalbe ulaşması pek olası gelmedi bana.
Sayısal değerlerde aşağı yukarı oynamalar olabilir, tabii ki anatomi bilen ve tıp eğitimi almış üyelerimizin yorumları daha farklı olacaktır.
Ancak 6,2 cm lik bir çakının 7 nci ve 8 nci kaburgalar arasından girip, yaklaşık 60 derece açı ile kalbhe kadar ulaşması ve kalbe zarar vermesi mantıklı gelmedi.
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
Raporda derinlikle ilgili bir şey yazmıyor sadece tariflenmiş. Otopsi cd si var ama bunu da uzman birinin incelemesi gerekli gerçekten.
Böyle bir uzman bulabilirsem çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Alıntı:
yazesk rumuzlu üyeden alıntı
Buna göre mahkemeden, yara ile teslim edilen çakının karşılaştırmalı raporunu talep ettik.Ancak bu talep reddedildi.
Bu talep ne gerekçe ile mahkemece reddedildi?
Alıntı:
Der Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
Bu talep ne gerekçe ile mahkemece reddedildi?
Bu talep 3. duruşmada iletildi heyete. Yani olay tarihinden 6 ay sonra.
Net cümleleri hatırlamıyorum ama "Üzerinden zaman geçmesi sebebiyle bu karşılaştırmanın yapılmayacağı" gerekçesi ile reddedildi.
İnternette kriminal incelemeler yapan özel bilirkişilik hizmetleri veren siteler mevcut, oralardan yardım alabilirsiniz.
Ancak sizin talebinizin reddedilme gerekçesini bende anlayamadım.
.............................
- - - Updated - - -
........................
- - - Updated - - -
........................
- - - Updated - - -
..........................
- - - Updated - - -
..............................
- - - Updated - - -
..............................
- - - Updated - - -
..................................
- - - Updated - - -
...........................................
- - - Updated - - -
.............................................
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
.................................................
- - - Updated - - -
.................................................. .
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
.............................................
- - - Updated - - -
...................................
- - - Updated - - -
...........................
- - - Updated - - -
.........................................
- - - Updated - - -
.......................................
- - - Updated - - -
.................................................. .........
- - - Updated - - -
.....................................
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
..............................................
- - - Updated - - -
..................................................
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
................................................