ÜLKER çikolatalı gofret içinde yabancı cisim
Merhabalar saygıdeğer arkadaşlarım ;
bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum ve bununla ilgili yasal süreç nasıl işler yardımcı olursanız sevinirim
sabah 1 adet ülker çikolatalı gofret aldım ve yerken sert bir şey geldi dişime ve dişim kırıldı sonrasında çıkartıp baktığımda ise yabancı bilinik birşey olmadığını gördüm ve bu numunelerin fotorağfını çekerek ürünü poşetleyip kaldırdım.
şimdi soracağım şudur bunu bir çoçuk yeseydi ve farkına varmasaydı ve bu cismin ne oldugunu bilmiyoruz ne olacaktı veya diğer partilerdede olmayacağının garantisi yoktur.
ben tazminat davası açsam ne yapılabilir mahkeme süreci nasıl işler yardımcı olabilirmisiniz. ?
http://i.hizliresim.com/gy1rbZ.jpg
Cevap: ÜLKER çikolatalı gofret içinde yabancı cisim
Paketi açmışsınız, yabancı maddenin gıda maddesinin içinden çıktığını nasıl ispat edeceksiniz ? En can alıcı soru bu.
Eğer yabancı parça imalat aşamasında gıda maddesinin içinde kaldı ise, ve halen orada ise, yani imalat sonrası fabrika çıkış formu bozulmadı ve kesitinden ya da bilirkişi tarafından yapılacak incelemede yabancı maddenin gıda maddesinin içine sonradan konulmadığı imalat aşamasında girdiği ispat edilecek olursa tazminat açabilirsiniz.
Bundan emin olmanız gerekir. Değilse kazanma şansınız pek yok.
Abdullah beye katılıyorum. Ek olarak;
1) Sulh hukuk mahkemesinde dişinizin kırıldığına, bunun ne kadarlık bir zarar oluşturduğu, gofretin içinden çıkan cismin ne olduğu ve ne ürünün içinden çıkıp çıkmadığının tespiti için delil tespiti davası açılmalı,
2) Bu davadan sonra maddi ve manevi tazminat davaları açılmalı.
3) Eğer çıkan cisim zararlı bir cisim ise halkın sağlığı ile oynanması nedeniyle firma yetkililerine ve gıda maddesi üretiminden sorumlu müdüre ceza davası açılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmalı.
1- eldeki delillerin yok olmaması için ivedilikle DELİL tespit davası açılır.
2-sonra dişte meydana gelen maddi zararları tazmini ve manevi zararlar içinde tazminat davası açılır.
hukuk net üyeleri yukarıda gayet güzel izah etmiştir , izah edilen yolu uygulayınız.
sayın üyeler değerli cevaplar için teşekkür ederim , ANCAK farklı bir bilgili ise öncelikle THH başvurulması ve oradan haklı çıkması durumunda dava açılabilir denildi bana ne yapayım doğru bir kararmı acaba ??
Gofrete verdiğiniz parayı geri istiyorsanız THH ye yani hakem heyetine gidersiniz onun harici talepler için verilen cevaplara uyabilirsiniz geçmiş olsun.