Devlet Memurundan verdiğim borcu alamıyorum ?
Merhabalar bu yazıyı öncelikle yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Bir devlet memuruna bundan 1 sene önce 40 bin türk lirası borç para verdim 15 gün sonra alacaktım o zaman başında kötü durumlar vardı insanlık ettim. Fakat bu şahıstan hiç bir şekilde senet almadım tam 1 sene oldu her gün oyalamakta artık boğazıma kadar geldi..
Şimdi bu adam senet vermeyi kabul ediyor bu saatten sonra senet alsam ne olur ? Üzerinde başka icralar varsa yada maaşından kesinti yapabilirmiyim ?
Kısacası bu borcu ben nasıl tahsil edebilirim bu konuda bana yardımcı olabilecek varmı ?
Borçlu olan kişi her dediğimi kabul ediyor üzerinde hiç bir şey yok sadece maaşı var devlet dairesinde çalışıyor bana yardımcı olabilecek avukat arkadaşlar var mı bu insan ankara'da nasıl borcu alabiliriz parayı almak için kendimi nasıl garanti altına alabilirim nasıl tahsil edebiliriz. ?
Garanti bir yol istiyorum maaşına icra koyabilirmiyiz ? Yada maaşında zaten bir kesinti var ise biz ne yapabiliriz ?
Eğer böyle bir şey varsa ankara'da bana yardımcı olacak bir avukatla görüşmek isterim !
Cevap: Devlet Memurundan verdiğim borcu alamıyorum ?
Sitemizde avukat aramak yasaktır.Bu miktar bir para için alacağınızı belgelemeniz istenir(1. dereceden akraba değilse).Alacağınızı belgelerle ispatlayıp(senet, protokol, açıklamasında borç yazan dekont vs.) icraya gider sıra varsa icra sırasına girersiniz.İspatta sorun yaşarsanız sıkıntı.Onun dışında icradan sıra gelince taksit taksit alabilirsiniz.