Anlaşmalı Boşanmadan Vazgeçme
İyi günler. Eşimle anlaşmalı boşanmak üzere anlaştık ve bir protokolle bu belgeledik. Eşim bu protokol ile birlikte davacı olarak anlaşmalı boşanma davasını açtı. Mahkeme günü belirlendi ve tarafıma tebligatı yapıldı. Ancak ben şuan boşanmak istemiyorum. İmzaladığım protokolü mahkemeye 10 gün var iken geri çekebilirmiyim? Bununla ilgili ne gibi işlemler yapabilirim? İlginiz için teşekkürler...
Cevap: Anlaşmalı Boşanmadan Vazgeçme
Duruşmada boşanmaktan vazgeçtiğinizi bildirirseniz ve davacı eşiniz boşanmada ısrar ederse protokol geçersiz olacağından dava çekişmeli boşanma davasına döner.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Duruşmada boşanmaktan vazgeçtiğinizi bildirirseniz ve davacı eşiniz boşanmada ısrar ederse protokol geçersiz olacağından dava çekişmeli boşanma davasına döner.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. İyi çalışmalar
İyi günler.Eşim anlaşmalı boşanmak istiyor.Ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum.Boşanmak istemesinin sebebi iddaa oynamam ve bunu kumar olarak nitelendirmesi.Babasının evine gitti.Kayınpederim de kumar oynuyorsun kızımı üzüyorsun diyerek tüm barışma tekliflerimi geri çevirdi.Eşim de barışmaya yanaşmıyor.Eşimin başka hiç bir delili yok.Şahidi de yok iddaa oynamamla ilgili.Protokol imzaladık.Herhangi bir tazminat talebi yok.Ben duruşma günü eşimi seviyorum dersem hakim boşamayacak biliyorum.eşime bunu söyleyince o zaman tazminat davası açarım çekişmeliye döner dedi.Delil olarak da iddaa oynamak için gönderilen paraların banka hesap hareketlerinin incelenmesini isterim dedi.Ama o banka hesap hareketleri herhangi bir açıklama olmadan sadece hesaba havale şeklinde şahıslara gönderilen paralar.Bunlar herhangi bir delil teşkil edermi hakim nezdinde?Uzamasını şunun için istiyorum.Belki zaman kazanırım ve eşimi ikna ederim.Teşekkürler...
olduğu kadar diyelim artık
merhaba konu ne asama ne yaptınız?