Yurtdışından internetten uyuşturucu hammaddesi siparişi
Merhaba
Ben 18 yaşında üniversite öğrencisiyim benim adima ve adresime suyuşturucu imalatinda kullanılan bir paket sipariş edilmiş ve benim konuyla ilgili hiçbir bilgim yok . Ifade vermeye çağırıldığımda da hiç bir bilgim olmadığını söyledim. Konu hakkında dava açılacağını söylediler . Ödemeyi kimin yaptığı bulunamıyor. Ev arkadaşımın böyle bir şeyi yapmış olabileceğinden şüpheleniyorum çünkü ikimiz de uyuşturucu kullandık ve onun hâlâ kullanmakta olduğunu biliyorum . Sonuç ne olur yardımcı olur musunuz ?
Özel avukat tutmam gerekir mi?
Cevap: yurtdışından internetten uyuşturucu hammaddesi siparişi
Adınıza gelen ham madde tam olarak nedir?
Sizin sipariş verdiğinizin kredi kartı, banka kayıtları, vb delillerle kanıtlanması gerekir. Aksi düşünüldüğünde herkes düşman olduğu birisi adına sipariş verebilir.
Hammadde sanırım halisünojen mantar, sihirrli mantar olarak bilinir. yetiştirmek için kullanilan toprak ve spor. Herhangi bi banka kaydı yok , internet üzerinden değişik bir ödeme sistemiyle ödeme yapıldığını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla paypal gibi siteler ya da bitcoin ile yapılan alışverişlerde ödeme yapan kişi bulunamıyor
- - - Updated - - -
Ayrıca dava hakkında araştırma yapılacağını biliyorum sizce dediğim gibi ödeme paypal veya bitcoin şeklinde yapılmışsa bunu yapanı tespit edebilirler mi
Bitcoin'i ilk defa duydum. PayPay'i ise herkes gibi ben de biliyorum tabi. PayPal için email adresi şart ve buradan ödeme yapmak için öncelikle sisteme banka hesabından veya kredi kartından para aktarılması gerekiyor. Bunları araştıracaklarını tahmin ediyorum.
Anladığım kadarı ile adınıza Magic Mushroom Grow Kit olarak bilinen ve ot yetiştirmek için kullanılan bir kit sipariş verilmiş. Bazı ülkelerde serbest olan bu kit Türkiye'de yasak olduğundan yukarıda yazdığım gibi bir araştırma yapılır. Eğer bunu kötü niyetli üçüncü kişilerin yaptığı tespit edilir ya da kimin sipariş verdiği net ve açık olarak kanıtlanamaz ise ceza almazsınız. Böyle bir şeyi adınıza sipariş edebilecek bir düşmanınız falan var mı? İlk kolluk ifadenizde bir defa bile olsa madde kullandığınızı söylediniz mi? Tabi ilk kolluk ifadeniz de çok önemli. Bir avukat tutmakta yarar olabilir.
Bunu yapacak bir düşmanım yok ama bu konuyla ilgilenen ev arkadaşım var . Kendini riske atmamak için siparisi benim üzerimden verdiğini düşünüyorum. Bitcoinse sanal bir para birimi ve bildiğim kadarıyla bitcoin alışverişlerinde kimlik bilgileri kesinlikle tespit edilemiyor. Yardımınız için teşekkürler.
Rica ederim.
Düşmanınız olmadığına, arkadaşınız da bu konularla ilgili olduğuna göre ben de sizin gibi tahmin ediyorum. Gelişmeleri tam olarak bilemeyiz tabi ama siz yapmadığınıza göre endişe edecek bir durum en azından şu an için yok diyebilirim. Gelişmelere göre buraya yazarsanız yine bir yorumda bulunabiliriz.