Elimdeki Borç Senetleri Hk.
Merhaba;
Benim elimde 9 adet limited şirket adına, 1 adet de şirket yetkilisinin şahsı adına alınmış toplam değeri 10.000 TL olan 10 adet senet var. Ayrıca bu senetlerden şirket adına verilmiş olanları notere giderek Düzenleme Şeklinde Borç Senedi olarak tasdik ettirdik.
1- Senetlerden şirket adına verilmiş ve vadesi geçmiş 2 adedini icra dairesine takip başlatmak maksadıyla vererek başvuruda bulundum. Senetlerin yanında noter evrağını verdiysem de icra müdürü asliye ceza mahkemeleri gibi çalıştıklarını, eklemeye gerek olmadığını vs. söyleyerek ilamsız icra takibi başlattı. Oysa ki noter evrağının ilam niteliğinde olduğunu biliyorum. Mevcut durum aleyhime midir?
2- Şirket adına verilmiş senetlerde şirket yetkilisinin çift imzası var. Bunlardan biri şirket kaşesi üzerinde, diğeri ise ya kaşenin dışında, ya da kaşeye bir yerden temas ediyor lakin büyük çoğunluğu dışarıda. Aval kavramı hakkında bilgi edindim lakin kesin sınırlar yok. Burada atılan ikinci imzalar için ikinci bir şirket kaşesi olması gerekir mi veyahut ikinci imzaların şirket kaşesinin tam üzerinde olması, dışarıya taşmaması vs. gibi gereklilikler var mıdır?
3- Son olarak alacağımın genelleme şirket borcu olduğunu da göz önüne alarak konunun nasıl sonuçlanacağını düşünüyorsunuz? Alacağımı tahsil edebilir miyim?
Teşekkürler.
Cevap: Elimdeki Borç Senetleri Hk.
Görüşlerinizi beklemekteyim.
Cevap: Elimdeki Borç Senetleri Hk.
üzerlerinde birşey varsa haczedebilirsiniz.Onun haricinde eğerki şirket iflas ettiyse ve hiçbir şeyi yoksa, ya da sizden önce icraya başvuran alacaklılar varsa sıraya girersiniz