Yurt dışından internetten telefon alıp satma ve suçüstü
Merhaba,
Ben memurum, hobi olarak aliexpress vb. Yerlerden telefon sipariş ediyordum gümrüğü geçip ptt ile bana geliyordu. Ben de bazen kullanıp bazen satıyordum. 2 polis benimle iletişime geçip almak istediğini söylerek buluştuk ve suçüstü yapıp gümrüküğe götürüp kaçakçılık bölümünde ifademi aldılar. İfademde suç veya cezası olduğunu bilmediğimi , netten sipariş ettim denedim gümrüğü geçti ben de sipariş etmeye devam ettiğimi söyledim. Etkin pişmanlıktan da yararlanmak istiyorum dedim. O iki telefonun vergisini ödeyeceğim. Her hangi bir sabıkam yok. 1 ay sonra mahkemem var bir şey çıkar mı? Beraat eder miyim? Ceza çıkarsa hükmün açıklanması ertelenir mi?
Teşekkürler
Cevap: Yurt dışından internetten telefon alıp satma ve suçüstü
Cep telefonlarının fiyatları ne kadardı? Ve gönderinin üstünde cep telefonu yazıyor muydu? Yurtdışı faturası var mı? Yoksa hediye falan mı yazıyordu?
Telefon iki adetti toplam 1500 tl gümrüklenmiş değeri belirlenmiş. 500 tl civarı vegisini ödeyecekmişim.
Bana gelirken normal geliyordu ürünler. Polise satarken zaten normal kutusundaydı herhangi bir kamuflaj vs yoktu yani. Pttde suçüstü olmadı, Normal bir yerde buluştuk satış için. Fatura vs yoktu. Dediğim gibi aliexpressten alıyordum fatura bazen çıksa bile yırtıp atıyordum. Fatura yok yani. Kredi kartı ekstrelerimden internettn aldığım doğrulanıyor.
Telefonları Yurtdışından hangi fiyata getirttiğinizi sormuştum...
Değişiyordu genelde tanesi 100-150 usd civarı. Ama kutuya 20 usd yazıyorlardı. Hediye de diyorlardı evet. Ama hepsinde değil. Ne olur sonuç sizce?
Ne olur sonuç bir yorum alabilir miyim avukat arkadaşlardan...
Toplam kaç tane telefon getirttiniz hobi olarak?
Toplamda 20-30 civarıdır. Ayda 4-5 tane geliyordu 5-6 ay getirdim. Yeni çıkan modellerden getirip deniyordum veya isteyene sipariş geçiyordum geliyordu. Suç olduğunu bilmiyordum faceten filan kendi adımla satıyordum zaten suç olduğunu bilsem yapmazdım veya yapacak olan kişi gizli bir isim ile yapar. Facebooktan ilk tespit etmişler zaten. Olaydan sonra da bıraktım zaten memurum ihtiyacım yok yani. Geçim kaynağım değil.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Toplam kaç tane telefon getirttiniz hobi olarak?
Bir şey çıkar mı sizce?ceza çıkarsa hükmün açıklanması ertelenir mi? Ceza almama şansım var mı? Cevabı yukarda yazmıştım.
232 kişinin okuyup kimsenin cevap veremeyeceği kadar zor bir dava mı :)))