Aldığım araç boyalı çıktı
15 ay önce ikinci el araç aldım.satıcı 1 boya 1 vernik var dedi Kaportacıya sonra da ekspertiz götürdüm 1 boya 1 vernik çıktı. 15 ay sonra satmaya çalışıyorken kaportacıdan 5 boya olduğu öğrendim.satıcının 15 ay önceki sahibinden ilanı elimde.bu konuda nasıl yol izlemem lazım.?
Cevap: Aldığım araç boyalı çıktı
Araç 15 aydır sizin elinizde.Bu süreçte hiç bir işlem görmediğini(boya, tamirat) kanıtlamak hukuken mümkün değil(Ancak 15 ay boyunca her gün birileri adım adım aracı gece gündüz takip etmeli ki bu da elbette söz konusu değil).Bazı yerler boya ölçümlerini daha hassas yapıyor, bazı yerler sadece boya kalınlığına bakarak karar veriyor bir aracın 3 ayrı expertiz yerinden 3 ayrı sonuç aldığını görmüşlüğüm var.Mesela boya orijinal olsa da bazı yerlerde(kapı bagaj kapağı) menteşe yerlerinde oynama varsa değişen vardır diyor bazı yerler ise sadece gözle veya aletle bakıp orijinal diyor vesaire.Şu dakikadan sonra hukuken bir şey yapmak pek mümkün değil görüşündeyim.Ancak bazı arkadaşlara bu aklı verince sanki mağduriyetinin sebebi bizlermiş gibi zararında etkisiyle bize çatıyorlar.O yüzden peşinden gitmek isterseniz bu işe ayıracak para ve zamanınız varsa bir avukatla konuyu detaylandırabilirsiniz.
Yok kardeşim sadece fikir alıyorum. Fikir verenlere Tşk.kanıtlaması zor bir durum. 15 ayda işlem yapmadığımı nasıl kanıtlarm onu düşünüyorum bende. Ne expetiz nede kaportacıya güveniliyor. İkiside aynı şeyi dedi onlara güvendiğim.:(
Kanıtlamanız gerekiyor maalesef