Kira Alacağından Kaynaklanan Dava
Merhabalar,
2008 yılında kiralamış olduğum işyerimi bir buçuk yıl sonra tahliye ettim. 6 sar aylık şeklinde toplam 3 yıl için anlaştık. Kira sözleşmesine kira süresi 1 yıl yazdık. Diğer dönemlerin kirasını 6 aylık şeklinde belirttik.
Girdiğimde 6 ay peşin verdim. 6 ay dolmadan diğer 6 ayı peşin verdim.
İkinci yılın ilk 6 ayını yine peşin verdim. Ancak 4 ay sonra verilmesi gereken diğer 6 ayın kirasını kazanamadım.
Bu arada içine yaptığım masrafım kira bedelinen bile fazlaydı ama hepsini ona bıraktım, benden sonra benim sayemde daha yüksek miktara kiraya verdiler. Çünkü deger artırıcı unsurlardı.
Mal sahibi sıkıştırınca sürem dolunca tahliye edeceğimi, daha fazla çalıştıramayacağımı belirttim. Buna rağmen noterden ihtarname gönderdi. Ben tekrar buna gerek olmadığını, kendisine ödeme yapmycağımı ve tahliye edeceğimi bildirdim. Ve ödediğim müddet dolunca ordan ayrıldım.
Mal sahibi yinede ben orayı tahliye etmemişim ve kiramı ödememişim gibi dava açtı.
Acaba tahliye mi şahitle kanıtlayabilir miyim, yada baska bir sehirde sgk lı olarak çalışmaya baslamışım, bu orayı tahliye ettiğimi kanıtlar mı?
Bu bahsettiğim dava 2009 daydı. Temyiz bozdu, yine açtı. Temyizden karar yine bozuldu ama mal sahibi davayı yine açtı. Yani üçüncü kez.
Zaman aşımına girer mi? Banka dekontlarını bile bulamıyoruz, dava yeniden baslycak.
Diğer yandan orda birde ortağım vardı ama kira senetleri benim üzerime oldugu için ona açılmamış dava.
Bu durumda ne yapmalıyım
Şimdiden tesekkürler desteğiniz için.
Cevap: Kira Alacağından Kaynaklanan Dava
su, elektrik abonelik kapattırdınız mı ?
Galiba bizim ustumuze degildi
- - - Updated - - -
Maliye kayitlarimi ve bagkurumu yil sonunda yani odedigim kira suresinden 3 ay sonra kapatmisim
- - - Updated - - -
Bir diger sorumda su olacak;
Mahkeme oldu yargitay karari bozdu, onlar karar duzeltmeye gitti red cevsp geldi. Ikinci mahkeme acildi mahkeme kararda direndi yargitay yine bozdu karari. Karsi taraf yine ucuncu kez acti. Mahkeme yargitayin kararini vermesi gerekmezmj burda??
Bana ilginc gelen bir diger konu yargitay kararin kismen onanmasina kismen bozulmasina karar vermis onanan kisim icin temyiz harcinin temyiz edenden alinmasina karar vermis 2000TL bunu neden ben oduyorum ve 2000 biraz cok degilmi ?