Cevap: Güvenlik tedbiri hk.
Konuyu bilen cevaplayacak yok mu arkadaşlar?
Benzer bir durum benim de başıma geldiği için az çok fikir sahibiyim. Ben de gezi protestoları nedeniyle yargılanırken suçsuz olduğumu düşündüğüm halde hapis cezası almamak için psikolojik rahatsızlıklarımdan bahsetmiştim. Bana da güvenlik tedbiri hükmedilmişti fakat, hakim yüksek güvenlikli bir hastaneye gerek olmadığına, en yakın devlet veya üniversite hastanesine gitmemin yeterli olacağına karar vermişti. Hatta "şu hastaneyi tercih ediyorum" dediğimde kabul edilmişti :) Amma ve lakin sizin durumunuzda yüksek güvenlikli bir yerden bahseldiği için eğer şehrinizde buna uygun bir hastane yoksa malesef şehir dışına gönderileceksiniz. Gene de şehirdışında yüksek güvenlikli bir hastaneye tedavi ve gözlem amaçlı yatmanın işlerinizden dolayı size faydadan çok zarar vereceğine ona göre şehrinizdeki bir hastaneye gönderilmenizin mümkün olup olmadığına dair savcılığa dilekçe vermeyi deneyebilirsiniz. Süre konusunda da, kararda "bilmemkaç günden fazla olmamak kaydıyla" yazıyorsa, yatacağınız maksimum süre odur. Daha kısa sürede de çıkabilirsiniz. Zaten olağanüstü bir durum yoksa bu süre iki-üç haftayı geçmez sanırım. Gene de tam olarak nelerle karşılacağınızı bilemem. Yardımcı olabililmişimdir umarım.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
Merhaba,
Cevap için teşekkürler. Bir şey daha sormak için rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Savcının kararının ardından hemen hastaneye mi gönderdiler yoksa süre tanıdılar mı acaba. Karar sonrası süreci merak ediyorum.
İlk defa yaşayacağım için durum korkutuyor beni. Bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkürler
Benim yargılanmam sırasında psikiyatrik değerlendirilme amacıyla hakim tarafından belirlenen hastaneye gönderildiğimde, yatırılmama gerek olmadığına fakat 6 ayda bir psikiyatrik muayene olmamın lüzum görüldüğüne dair rapor düzenlenmişti. Ve bu rapora dayanarak hakim karara bunu yazmıştı. Dolayısıyla karar kesinleştikten 6 ay sonra postacı tarafından adresime bir zarf geldi. 10 gün içerisinde adliyeye gitmem gerektiği yazıyordu. Ben de gidip savcılıktan yerel bir hastaneye sevk alıp muayene oldum. Daha sonra da benden istenen aralıklarla düzenli olarak gittim.
Size de (tam olarak ne zaman geleceğini bilemem) karar kesinleştiğinde benzer bir zarf gelecektir sanırım. Fakat yüksek güvenlikli hastane yazdığı için işiniz biraz daha zor. İlk cevabımda yazdığım şekilde bir dilekçe hazırlamayı filan deneyebilirsiniz. Ya da benim gibi adliyeye zarfla birlikte gittiğiniz esnada ilgili savcıya bu durumu belirtmeyi deneyebilirsiniz. Ama işe yarayacağını pek zannetmiyorum, yalan olmasın. Ayrıca hastanden çıktıktan sonra bile, ilaç kullanmanız ve/veya düzenli aralıklarla gelmeniz istenebilir. Fakat doktor isterse yeniden düzenlenecek bir raporla herşeyi bitirebilir. Aynı zamanda yatış süresinizi de kısa tutabilecek kişi o. Bu yüzden doktorunuzla daima olumlu konuşun. Geçmiş olsun.