Alıntı:
Bir arkadaşa yardımcı olmak amacıyla yazıyorum. Arkadaşım 8 yıllık evli ve bu evlilikten 4,5 yaşında bir kızı var.Arkadaşım eşinin son bir yıl içinde kendini 2 farklı erkekle aldattığını evdeki bilgisayarından msn kayıtlarından öğrendi.Bukadının ilişki kurduğu erkeklerden biri kendi gibi öğretmen diğeri ise öğrencisi. Arkadaşım çocuğunun geleceği için eşiyle beraber yaşamını devam ettirmeğe çalıştı fakat eşi sürekli olarak aksi tutum sergiledi .Ve onu sevmediğini onu istemediğini belirtti arkadaşımda boşanmaya karar verdi.Fakat boşanma davasını zina suçuyla açıp açamayacagını merak ediyor.6 sorum olacak;1- Böyle bir durumda MSN kayıtları (elinde belgeli)delil olurmu? 2- Öğrencisi şuanda okuldan mezun oldu.Buna rağmen eşi hakkında suç duyurusu yapabilirmi? 3- böyle bir durumda davanın seyri nasıl gelişir. 4- Eşinin bazı meslektaşları konuyu bildikleri halde ortaya çıkarmadıklarından sorumlu olabilirlermi (aralarından biri benzeri bir ilişkiyi önce okulda sonra çocuk mezun olduktan sonra özel hayatında yaşıyor ve eldeki belgelerde bunu itiraf ettiğine dair ifadeler var) 5-arkadaşım kızının velayetini alabilirmi? 6- Ne şekilde bir dava açması gerekir
Ben hukuçu değilim ama bir arkadaşımdan aldığım bilgileri yazıyorum