Telefonla Para Dolandırıcılığı
Öncelikle herkese merhabalar,
Eşim Şubat 2015'de vefat etmiştir. Vefatından sonra İstanbul'da oturan çok yakın bir arkadaşı telefonla arayarak 2 ay içinde geri ödeyeceğini söyleyerek 6000 tl borç para istemiştir. Bende kendisine internet bankacılığıyla yollamış bulunmaktayım. Fakat aradan geçen zaman içinde bu şahıs borcunu ödemediği gibi telefonlarını iptal ettirmiştir ve ortadan yok olmuştur. Bende kendisi hakkında cumhuriyet savcıığına suç duyurusunda bulundum. Bugün savcılıktan elime bir kağıt geldi. 15 gün içerisinde ceza mahkemesine dava açın yazıyordu. Fakat beni dolandıran bu şahısın ev adresi bulunmamaktadır. Ayrıca TC kimlik numarasını da bilmiyorum. Elimde olan belgeler banka dekontu ve telefon mesajlarıdır.Bu durumda ne yapmalıyım? Dava açabiir miyim? Diyelimki açtım paramı geri alabiir miyim? Paramı geri almaktan da ziyade bu adamın cezalandırılmısını istiyorum bu mümkün mü acaba?
Beni bu konuda bilgiendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla
Cevap: Telefonla Para Dolandırıcılığı
Size gelen kağıt sanırım takipsizlik verilmesiyle alakalı.Bu da savcılığı ilgilendiren bir durum yok demek.15 gün içinde dava açma hakkı diye bir şey yok çünkü ceza davasını kişiler açamaz savcılık makamı açabilir o da açmamış.Bahsedilen sadece verilen takipsizliğe itiraz etmektir ki bunda da sonuç değişmeyecektir.Yazdığınız kadarıyla borç vermiş alamamışsınız.Burada dolandırıcılık unsurları oluşmaz.Alacağınız için alacak davası, ilamsız icra takibi gibi yollar seçerek alacağınızı almaya çalışacaksınız.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yalnız bu adamın bende ne tc numarası var ne de ev adresi. Bu durumda nasıl icra davası açıcağım?
Aynı konuyu tekrar 2 yere daha açmışsınız.Tarafımdan silinmiştir.Cevabı yukarıda.Tekrar yapmak kurallarımıza aykırıdır.Dikkate alınız..
Engin Bey, soruma cevap bulamadığım ve zor bir durumda olduğum için tekrar başka forumda yazdım
Savcılık olayla ilgilenmez olay bir alacak verecek meselesi.Karşı tarafı bulup almaya çalışmak dışında seçenek yok.Tekrar yazmanız forum kirliliği yaratmak dışında bir şeye yaramayacaktır.