Cevap: Cep Telefonu Hırsızlığı

Siz gönderilen 1000 TL yi aldınız mı?

Alıntı:

Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı

Siz gönderilen 1000 TL yi aldınız mı?

hayır beyfendi 1000 tl yi almadık. ptt den isme gönderilmiş. teslim almadık
- - - Updated - - -
birde mahkemeye girmediğimiz halde 
Sanıktan Esas Hakkında  son sözü soruldu savunmalarımı tekrar ederim dedi.
müştekiden soruldu dedi eski beyanlarımı tekrar ederim denmiş bizim adımıza ama biz mahkemede yoktuk

O bölümde yazanlar kararın şablon kısmıdır. Öyle geçiştirmişler. Sanki siz de eski beyanlarımızı kabul ederim demişsiniz gibi..
Kararı temyiz edebilirsiniz. Keşke o 1000 TL yi alsaydınız. Şöyle düşünmek lazım; Bu şahıs 2,5 yıl hapis almış ve daha önceden de HAGB verilmiş bir davası var. Kimbilir ne zaman çıkacak..Ayrıca 3600 TL ceza ödeyecek. Bir de avukat masrafı falan yapmıştır. Yani maddi olarak da zordadır. Hakkında telefonun tazmini için dava açsanız mutlaka kazanacaksınız ama bakalım ödeyebilecek mi? Ben olsam bunları düşünerek zararın neresinden dönülse kardır diye o 1000 TL yi alırdım. Tabi siz olayın içindesiniz, belki de ben yanlış düşünüyor olabilirim.

peki ben 1000 tl yi aldıktan sonra temyizdir falandır bana geri dönüş olurmu sıkıntı açarmı. yani karşı taraf atağa geçme şansı kalıyormu?. yada ben dediniz ya telefonun tanzimi için nasıl bir yol izlemeliyim. ve 1000 tl yi aldıktan sonra bana düşen görev nedir evrak kısmı yazı dilekçe vs gibi

Alıntı:

hbkocak rumuzlu üyeden alıntı

Öncelikle herkese kolay gelsin iyi çalışmalar
Eşimin Cep Telefonu İş Yerinde Çalındı. Faturası Bulunan 2500 tl değerinde Şikayette bulunduk ve 6. mahkemede karar verildi. 6. mahkemeye kadar uzlaşmak için karşı tarafın avukatları 2 kez erteleme aldılar. Karar Tutanağını Aldığımızda Hırsız Sanık Tarafından bizim zararımızın karşılandığına dair makbuz sunmuşlar dosyada. bu makbuz eşim adına ptt aracılığıyla 1.000 tl para göndermişler. Ayrıca jandarma Kriminal Raporu değerlendirildiğinde sanığın muhtemel kişi olduğu dile getirilmektedir. deniliyor.
Kararda ise Sanığın Sübut Bulan " Nitelikli Hırsızlık" Suçundan 142/2-h/1 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi suç konusunun önem ve değeri göz önünde bulundurulacak TCK 61 Maddesi uyarınca temel cezanın alt sınırdan belirlenmek  suretiyle sanığın taktiren 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına .
verilen cezanın TCK'nın 168/1maddesi gereği 1/2 ünün indirilmesi ile sanığın 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırımasına.
Sanığın sübut bulan iş yeri dokunulmazlığu ihlal suçundan 5237 sayılı tck nın 116/1 maddesi gereğince  suçun işleniş biçimi suç konusunun önem ve değeri göz önünde bulundurularak Tck 61 maddesi uyarınca temel cezanın alt sınırdan belirlenmek suretiyle sanığın taktiren 6 ay hepis cezasıyla cezalandırılmasına
sanığın yargılama süresince atılı suçu kabul etmediği gerek bu süreçte gerekse fiilden sonra bu nedenle pişmanlık göstermediği geçmişinde de işlediği idda edilen bir suçla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar  verildiği göz önüne alınarak ve acrıca taktiren tck nın 62 maddesinin uygulanmasına yer olmadığına 
sanığa verilen hürriyeti bağlayıcı cezanın suçun işleniş biçimi şahsi sosyal ve ekonomik durumu göz önüne alınarak 5237 sy. tck 50/1-a ve 52/2 maddeleri uyaınca günlüğü taktiren 20 tlden 3.600 tl adli para cezasına çevrilmesine  karar verilmiş.
Şimdi bu durumda bizim tarafımıza yatırılan 1.000 tl neye göre belirleniyor. karşı tarafın avukatı kendi kafasına göre sizin telefonunuz 2. el 1.000 tl yatırdım alırsanız alırsınız yoksa itiraz edersiniz diyor. Bizim bu durumda ne yapmamız gerekiyor. nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Şimdiden Teşekkür ederim iyi çalışmalar

merhaba
öncelikle çok geçmiş olsun. bazı sorularım olacak:
1- mahkeme sanığın suçu işlediğinden kesin olarak emin mi acaba ? kesin kamera kaydı veya IMEI numarasından telefonla konuşulduğuna dair kanıtlar var mı ?
2-bir de mahkeme (6 duruşma demişsiniz) toplamda kaç ay veya yıl sürdü acaba ?
teşekkürler