Hsbc yurt dışı çek tahsilatını nasıl yapabilirim ?
Merhaba;
Bir müşterim yurt dışı Hsbc Bankası Londra 'dan tarafıma çek kesip royal mail posta yoluyla adresime yollamış bulunmakta bugün itibariyle çekin tahsilatı için hsbc şubesine gittim fakat kendi çekini banka kabul etmiyor, detaylı bilgi almak istediğimi belirttim fakat Üsküdar şubesi 6 ay önce yurt dışı çek tahsilatlarını durduklarını belirtti çekin kesilebilmesi için veren banka tahsil edilebilmesi için nasıl olur da tahsilat için çeki kabul etmez?
Hesabınız olan herhangi bir bankadan tahsilatı yapabilirsiniz diye bilgi verildi tüm bankalara gittim iş bankası , ziraat ve kuveyt türk çek tahsilatı için çeki londraya gönderebileceklerini fakat karşılıksız çıkarsa hem gönderirken ki masraflar ve geri dönerse oluşacak masrafları sizden tahsil ederiz dediler ve 45 günü bulabileceğini söylediler bu işlemin ne yapılması gerekir acaba alternatif bir çözümü varmıdır ayrıca çekin üzerinde 26/10/2015 yazıyor tarihi elime 11/11/2015 tarihinde ulaştı bu çekin süresi varmıdır ?
Cevap: Hsbc yurt dışı çek tahsilatını nasıl yapabilirim ?
Bankaya süresinde ibraz ettiğinizde alıp, yurtdışından teyid etmeleri, karşılığı varsa ödemeleri gerekir. Postayla tekrar geri göndermelerine hiç de gerek yok. Elektronik ortamda pekala doğrulayabilirler çeki.