Yurtdışından boşanma davası açma , tazminat ve nafaka
Merhabalar , ben yurt dışında mühendis olarak çalışıyorum. Daha önce bir kamu kurumunda görev yapıyordum ve bu dönemde pahalı sayılabilecek bir ev aldım (Evin inşaatı devam ediyor ve henüz kredi çekilip tapu alınmadı) ve yüklü bir borcun altına girdim.Bu nedenle yurtdışında çalışmaya karar verdim. Yurtdışına gitmemin tek nedeni borç değil , sürekli kavga halinde olmamız ve cinsel hayatımızın kötü olması etkenleri de var .Tüm bu durumlardan dolayı yurt dışında olmayı ve bu süreçte araya hasret gireceğinden dolayı yaşadığım huzursuzlukların düzeleceğini aynı zamanda da ödemeleri de rahatlıkla karşılarım umudu ile eski işimden istifa ettim. Yurtdışında olduğum dönem zarfında aldığım evin taksitlerini, tüm faturaları, kızımın okul ve okul servisi giderleri , kızımın kıyafet giderleri, sağlık giderleri, bakıcı giderlerini ve ay için de çıkan ekstra masrafların tamamını düzenli bir şekilde ödüyorum. Ayrıca yurt dışına çıkmadan evvel bir otomobilim vardı, eşime satması ve kendine uygun bir bayan otomobili alması için vekalet verdim, araç satıldı ve eşim kendine başka bir otomobil aldı. Bu arada eşimde bir kamu kurumunda mühendis olarak çalışıyor. Ben tüm masrafları tek başıma karşılıyorum ve kendi maaşı, kendine kalıyor. Kendi maaşı kendinde kalmasına rağmen her ay benden ekstra para istiyor , bende gönderiyorum. Tüm bunlardan şikayetçi değilim. Şikayet ettiğim husus eşimin beni sevmemesi uzakta olsam dahi benimle ilgili olmaması ve beni tamamen para kaynağı olarak görmesi. Bu durumdan dolayı eşimden ayrılmayı ve boşanmayı planlıyorum. Bu durumda :
1) Yurtdışından, Türkiyeden anlaşacağım bir avukat ile boşanma sürecini başlatabilirmiyim ?
2) Eşimin beni sevmemesi nedeniyle boşanma sürecinde ona hakkı olmayan tazminattan nasıl en az hasar ile kurtulabilirim. ve kendine nafaka isteme hakkı olurmu ?
3) Edindiğim mallarda onun hiç bir maddi katkısı olmadığını ve kendisine verilecek payı nasıl hak ettiği ölçüde verilmesini sağlayabilirim?
Bu konularda ve sizin de ekleyebileceğiniz başka hususlar için fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla/ İyi çalışmalar ...
Cevap: Yurtdışından boşanma davası açma , tazminat ve nafaka
Bu konu ile ilgili kimsenin söyleyecek bir şeyi yok mu?