İnternet üzerinden laptop aldım, dolandırıldım
belki görmüşsünüdür, haberlere de çıktı, firma ismi pcdepo (norma bilgisayar), yaklaşık 6000 kişi mağdur
http://www.hurriyet.com.tr/depo-patl...agdur-40011493
adliyeden bi arkadaşla görüştüm, savcılığa gitsem bile takipsizlik vereceğini söyledi, firma nerdeyse 1 aydır ürünleri göndermiyor, depolar boşaltılmış, banka hesaplarına el konmuş, nasıl bir yol izlememiz gerekiyor savcının yanında? çünkü operasyon ve teknik takip emrini sadece savcı verebiliyor, dolandırıcı eleman yurtışına kaçmadan birşeyler yapılması lazım
Cevap: internet üzerinden laptop aldım, dolandırıldım
27/10/2015 tarihinde mi yaptınız alışverişi?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
27/10/2015 tarihinde mi yaptınız alışverişi?
hayır, 22sinde almıştım, pcdepo sitesinden yapılan açıklamada 27sinde alanlar mağdur olmuş demiş ama, 5 ekimde alıp da ürünü gelmeyen de var
firma sahibi Sinan Yener, hukuki olarak yollar arıyor, çoktan yurtdışına kaçmıştı ama hesapları bloklandı, hesaplardaki parayı alınca tüyecek muhtemelen
varsa tavsiyeleriniz, ona göre hareket edeceğim, zaten facebook grubumuzda da birçok arkadaş hem savcılığa gitti, hem de tüketici hakem heyetine.
Bu durumda çok mağdur olduğunu savcının bilmesi gerek. Tek başınıza gibi algılarsa takipsizlik ihtimali yüksek olur diye düşünüyorum. Şikayet dilekçesinde "dolandırıldım" ya da "ürünüm gelmedi" kelimeleri yerine "yüzlerce kişi dolandırıldı, ben de bunlardan birisiyim" gibi bir yaklaşım daha akılcı gibi geliyor bana. Zira dilekçelerde birkaç kelimeye bakıp takiplsizlik verilebiliyor. Uzun değil, olabildiğince kısa olmalı dilekçeniz. Mümkün olsa da 3 kelime ile anlatılsa kesin sonuç alınır :)
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda çok mağdur olduğunu savcının bilmesi gerek. Tek başınıza gibi algılarsa takipsizlik ihtimali yüksek olur diye düşünüyorum. Şikayet dilekçesinde "dolandırıldım" ya da "ürünüm gelmedi" kelimeleri yerine "yüzlerce kişi dolandırıldı, ben de bunlardan birisiyim" gibi bir yaklaşım daha akılcı gibi geliyor bana. Zira dilekçelerde birkaç kelimeye bakıp takiplsizlik verilebiliyor. Uzun değil, olabildiğince kısa olmalı dilekçeniz. Mümkün olsa da 3 kelime ile anlatılsa kesin sonuç alınır :)
teşekkürler
bi de şu mevzu varmış, siz belli bir miktar teminat yatırıyorsunuz ,dolandırıcının kullandığı hesaba karşılık, devlete verilen teminat, ordan sonra takip süreci başlıyormuş, bu tam olarak nedir ?
savcı takipsizlik kararı vermiş, bu durumda avukatla icra takibi yapmaktan başka çare yok zannedersem...
bu durumda avukat masrafını da karşı tarafa mı ödetiyoruz olumlu sonuçlanırsa ?