Sağlık raporu alımı ve kıdem tazminatı
Ben 2,5 çalıştığım şirkete ailevi sebeplerden başka bir ile taşınacağımdan dolayı sözel olarak işten ayrılacağımı ve kıdem tazminatı konusunda bana yardımcı olmalarını istedim, fakat onlar bana bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylediler.Kıdem tazminatı almam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.İşkura mı danışmam gerekiyor bilmiyorum.Ama kıdem tazminatına ihtiyacım var.Tek aklıma gelen sürekli rapor almak ve en son çıkışımın verilmesi, bu rapor konusu kanımca kanunen hakkım diye biliyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Sağlık raporu alımı ve kıdem tazminatı
Alıntı:
slevents rumuzlu üyeden alıntı
Ben 2,5 çalıştığım şirkete ailevi sebeplerden başka bir ile taşınacağımdan dolayı sözel olarak işten ayrılacağımı ve kıdem tazminatı konusunda bana yardımcı olmalarını istedim, fakat onlar bana bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylediler.Kıdem tazminatı almam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.İşkura mı danışmam gerekiyor bilmiyorum.Ama kıdem tazminatına ihtiyacım var.Tek aklıma gelen sürekli rapor almak ve en son çıkışımın verilmesi, bu rapor konusu kanımca kanunen hakkım diye biliyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
Böyle bir hak var haklısınız, ama almış olduğu ard arda rapor sürelerinin , çalışanın ihbar süresini 6 hafta aşmasının ardından , işverenin isterse kullanabileceği bir hak bu. Yani raporları almış olmanız kıdem tazminatı alacağınız anlamına gelmiyor.
Raporlu olduğunuz süre içinde işverene fazladan bir yük binmiyor, raporlu olduğunuz günler için ücret ödemesi gerekmiyor, prim ödemesi gerekmiyor. Sadece çalışmadığınız, raporlu olduğunuz günleri bildirecek aylık bildirgelerde, o kadar.
Raporlu olduğunuz süre boyunca işverenden bir ücret alamayacağınız gibi, aklınızdan geçen amaca imkan tanıyacak süreli raporu da tek bir dr. dan alabilme şansınız yok, heyet raporu olması gerek.