Dolar Kuru Çok Yüksek Alındı
Merhabalar,
$500 'ın üzerinde bir yurtdışı alışverişi gerçekleştirdim finansbank/enpara.com vasıtasıyla.Dolar kuru 2.80 olmasına ragmen benden 2.92 'den kesildi.Toplamda 50-100 TL arasında zararım oldu.Banka 3 gün öncenin kurunu merkez bankasından aldığını , güncel kuru kullanmadığını söylüyor ve para iadesine yanaşmıyor. Sormak istediğim kazanma şansım varmıdır?Ve kaybedersem veya herhangibir koşulda müşteri hakem heyetlerine para vermeme gerek varmı?
Cevap: Dolar Kuru Çok Yüksek Alındı
Alışveriş anından üç gün öncesinin kurunu mu almış?
60 TL zarar görünüyor. Normalde alışveriş anında bankanın döviz satış kuru ne ise onun üzerinden fiyatlandırma yapılmalıdır. Muhtemelen banka bu konuda sözleşmeye bir haksız şart koymuş olabilir. Sözleşmenizi iyice inceleyin. Böyle bir şart var ise tüketici hakem heyetine yaptığınız başvuruda bunun bir haksız şart olduğunu ileri sürün.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Alışveriş anından üç gün öncesinin kurunu mu almış?
Evet üç gün öncenin kurunu kullanmış ve kendileride teyit etti.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
60 TL zarar görünüyor. Normalde alışveriş anında bankanın döviz satış kuru ne ise onun üzerinden fiyatlandırma yapılmalıdır. Muhtemelen banka bu konuda sözleşmeye bir haksız şart koymuş olabilir. Sözleşmenizi iyice inceleyin. Böyle bir şart var ise tüketici hakem heyetine yaptığınız başvuruda bunun bir haksız şart olduğunu ileri sürün.
Kısa bir sözleşme gördüm internette enpara ile ilgili ama kurlarla ilgili bir madde göremedim veya onunla ilgili.Bu arada o kadar dolarla alışveriş yaptım ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum.Tüketici hakem heyeti bankaya dilekçe göndermemi o dilekçe nin sonucunu onlara getirmemi istedi.
Yukarıda bir sorum daha vardı.Kaybedersem veya herhangibir koşulda müşteri hakem heyetlerine para vermeme gerek varmı?Ona göre bu işle uğraşacağım.
Bana yol gösterirseniz sevinirim.
Hakem heyetine başvurmak ve tüm işlemler tamamen ücretsizdir. Tek riskiniz, hakem heyeti sizin haklı olduğunuzu söyleyip, siz parayı bankadan aldıktan sonra da bankanın size dava açıp mahkemece bankanın haklı bulunması. Ancak sadece THH'ne başvurmak size bir kuruş maddi külfet getirmez. THH'ne gidip gelirken harcayacağınız ulaşım bedelleri ve dilekçe yazacağınız kâğıt dışında :)
Teşekkürler @Şenol Eker.
Bankaya dilekçe yazıp dilekçenin sonucuyla THH'ne gideceğim öyleyse.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Hakem heyetine başvurmak ve tüm işlemler tamamen ücretsizdir. Tek riskiniz, hakem heyeti sizin haklı olduğunuzu söyleyip, siz parayı bankadan aldıktan sonra da bankanın size dava açıp mahkemece bankanın haklı bulunması. Ancak sadece THH'ne başvurmak size bir kuruş maddi külfet getirmez. THH'ne gidip gelirken harcayacağınız ulaşım bedelleri ve dilekçe yazacağınız kâğıt dışında :)
Sayın Şenol Bey,
Dilekçeyi avukat ya da arzuhalciye yazdıracak olanlar için durum nedir? :)
O zaman iletimde de açıkça belirttiğim "kâğıt" biraz daha pahalı olacak :)
İşlem yapılan gün ve saat ne acaba?
Örneğin bir pazartesi günü sabah 08:30 da yapılmış bir işlemse, henuz günlük kur açıklanmadığı için doğal olarak cuma gününün kapanış kurundan işlem yapılır. Bu durumda bankanın hata olduğu söylenemez.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşlem yapılan gün ve saat ne acaba?
Örneğin bir pazartesi günü sabah 08:30 da yapılmış bir işlemse, henuz günlük kur açıklanmadığı için doğal olarak cuma gününün kapanış kurundan işlem yapılır. Bu durumda bankanın hata olduğu söylenemez.
02.11.2015 pazartesi 18:30 tarihinde yapıldı işlem.3 gün öncesinin cuma gününün kuru alınmış.Banka da onayladı ama savunma bile denemeyecek şekilde saçmaladılar.