Tecavüzcümü öldürsem yine müebbet mi yatacağım?
13 yaşındayken o zaman 17 yaşında olan biri tarafından cinsel istismara uğradım. Olaydan yaklaşık 4-5 ay sonra şikayetçi oldum. 2 ay tutuklu yargılanıp serbest bırakıldı. Şimdi ben bunu öldürsem ya da öldürmeye teşebbüs etsem, önceki davadan ötürü cezamda hafifleme olur mu? Reşit değilim henüz. Ve o olaydan sonra psikolojimin bozulduğuyla ilgili belgeler var. Bunlar hafifletici neden olabilir mi? Cezam tahmini ne kadar olur?
Cevap: Tecavüzcümü öldürsem yine müebbet mi yatacağım?
Öldürürsen önündeki yıllarına yazık olur. Yine kendine kötülük yaparsın.
Başka bir ülkede olsa misal amerikada, çok az bir ceza ile kurtulunur. (hiç yatmayan bile var örnekleri). Ama ülkemiz söz konusu olduğunda, durum farklı. Bizde suçlu korunur, sevilir, sayılır. Tecavüzcü güzel giyinse duruşmada, cezası indirilir, öte yandan mağdura "ne işin vardı o saatte, kuyruk mu salladın" vs. gibi sorular sorulur. Polis yakalar, savcı bırakır, hakim bırakır. Savcının kapısını çarparsın tutuklamaya kalkar seni (sonra bir başkası rahatça girer içeri kafasına sıkar savcının), hakim laf anlamaz, diğer yandan arkan sağlamsa akıllı olun toprağa gömerim alayınızı dersin hakime akıllı olur (çakıcı). Daha bir sürü örnek verebileceğimiz, avukatların "adalet" sarayında polis tarafından hukuksuzca darp edilebildiği saçma sapan ülkede, herşey olabilir yani.
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
diğer yandan arkan sağlamsa akıllı olun toprağa gömerim alayınızı dersin hakime akıllı olur (çakıcı).
O kadar da değil Sayın Fixit. Evet böyle bir şey söyleyebilir hakime. Hatta daha ağırını da söyleyebilir. Ama hakim "tamam akıllandım serbestsin" demez. Bahsettiğiniz türden şahısların hayatlarının dörtte üçü içerde geçer. Bana göre bu tür adamların hiç dışarı çıkma hakkı yoktur. Basacaksın ağırlaştırılmış müebbeti bir daha ömür boyu hücreden dışarı çıkarmayacaksın! Çünkü koğuşa çıkarsan orada da suç işlemeye devam edip diğer mahkumları mağdur edecektir.
Soruyu sorana cevaba gelince;
Bırakın adalet versin cezasını. Zaten bir ceza çekmişsiniz bir daha neden çekesiniz? Mantıklı düşünün.
Hakime değil savcı ve cezaevi müdürüne demiş (hakim diye hatırlıyordum ben) ve işe yaramış gibi :)
http://www.haberler.com/alaattin-cak...404947-haberi/
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Evet okudum ve çok güldüm.:) Hele Alaaddin Çakıcı'nın avukatının sözleri daha da komik.:DD
Adam adeta suçu ve suçluyu övüyor. Ben avukat demem böyle adama.
Ayrıca Alaaddin Çakıcı nereden "Sayın" oluyormuş!?:k
Hepimizin içinde bir adalet hissi vardır. Ancak zamanla bireyler TOPLUM olma yolunda incitilen adalet hislerini tatmin ve intikam işini ADALET SİSTEMİNE devretme konusunda anlaşmışlardır. Bir diğer ifadeyle; Suçluya kendi takdir ettiğimiz cezayı biz bireyler değil, ADALET SİSTEMİNİN vermesi konusunda sosyal bir anlaşmaya varmıştır modern toplumlar. Herkes kendi hakkını kendisi zorla almaya kalksa, toplumda kaos olacağı da malumunuzdur. Kimin adalet anlayışı ve sınırı nereye kadar? Hepimizi farklı adalet anlayışı olması normaldir ancak bunu teslim edecek tek yetkili DEVLET'İN adalet sistemidir.