Alacaklı olduğum davayı kaybettim ama yargıtay kararı bozdu ya şimdi??
Kesmiş olduğum faturayla alacaklı olduğum kişiye açmış olduğum icra davası yaklaşık 5 yıl sürdükten sonra geçen sene aleyhime sonuçlandı ve avukatım yargıtaya gitti 14 aylık bir yargıtay sürecinden sonra ise yargıtayın bozma kararı ile sevindim, ama bundan sonra ne olacak hakkımı hemen alabilecekmiyim yoksa dava yeniden mi başlayacak bi fikrim yok, 5000 tlde avukatlık masrafı ödedim bunlar bana hemen iademi edilecek yoksa 4-5 sene daha bekleyip davanın tekrarmı sonuçlanmasını bekleyeceğim süreç hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim direk olan 6 sene dir alın terimin karşılığını almayı beklemekteyim gelecek olan paraya bel bağlayımmı? yoksa sabıra devammı???
Cevap: Alacaklı olduğum davayı kaybettim ama yargıtay kararı bozdu ya şimdi??
Avukatınız olduğuna ve dosya da elinde olduğuna göre ne olacağını bizden daha iyi biliyordur ve size de herhalde söylemiştir. Ancak siz buradan da bir teyid almak istiyorsunuz herhalde.
Yargıtay tarafından bozma kararı verilen dosyalar bozma gerekçesi ile birlikte kararı veren yerel mahkemeye yeni bir karar verilmesi için geri gönderilir. Yerel mahkeme bozma gerekçesine bakar ve bozmaya uyarak eski kararının tersine bir karar verir ya da ilk kararında direnir. Bu işlemler öyle ilk dava aşaması gibi çok uzun sürmez genellikle.
Genellikle bozma kararına uyar ve eski kararının tersine bir karar verir. Ben dosyanın durumunu bilemiyorum ama işleyiş bu şekildedir. Dosya avukatınızda olduğundan en doğru cevabı kendisi verecektir. Umarım kısa sürede paranıza kavuşursunuz.
Cevap: Alacaklı olduğum davayı kaybettim ama yargıtay kararı bozdu ya şimdi??
Avukatınızla anlaşıp ödemiş olduğunuz vekalet ücretini de herhangi bir yerden alabilme şansınız bulunmamaktadır.